Početna Gradske teme Vučević: U JKP “Stan” stanje je dramatično

Vučević: U JKP “Stan” stanje je dramatično

skupstina-grada-gradski-parlament

U Skupštini grada Novog Sada danas je počela sednica na kojoj će odbornici raspravljati između ostalog o poslovanju gradskih javno – komunalnih preduzeća i ustanova, realizaciji gradskog budžeta za prvih šest meseci ove godine i izmenama urbanističkih planova.
Novosadska skupština danas bi trebalo i da člana Gradskog veća zaduženog za komunalne poslove Vladimira Stojkovića postaviti na mesto v.d. direktora Zavoda za izgradnju grada nakon pošto je Goran Višnjić podneo ostavku.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je novinarima uoči početka sednice da se dobar deo dnevnog reda odnosi na plansku regulaciju i stvaranje boljih pretpostavki za investicije.

Zagovornik sam iniciranja izgradnje, ali ne u meri da se izmeni urbanistički izgled grada“, rekao je Vučević.

On je dodao da mu je američki ambasador Majkl Kirbi tokom prvog dolaska u Novi Sad rekao da ne vidi kranove i dizalice, što je za njih u SAD prvi znak da li se grad razvija.

Govoreći o izveštajima javno komunalnih preduzeća, Vučević je naglasio da je, kako je rekao, dramatično stanje u JKP “Stan”, dok ima preduzeća koja su pratila uputstva gradske administracije i donosila neke nepopularne mere, ali su sada vrlo stabilna.

U JKP Stan zatekli smo dug od oko milijardu dinara koji je sada smanjen za tri miliona evra. Bez obzira što je taj dug manji, skoro za trećinu, situacija je izuzetno loša i za njeno rešenje postoje tri načina, a jedan od njih je i stečaj za koji se, zalaže i određen i broj zaposlenih“, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da će na današnjoj sednici biti imenovan i novi član Gradskog veća za finansije čime će, kako je pojasnio, biti ispravljena jedna nepravda da u tom telu nema žena, jer će finansijama u gradu od danas upravljati Aleksandra Radak koja je do sada bila v.d načelnika gradske poreske uprave.

Predsednik Gradskog odbora DS Veljko Krstonošić rekao je da izveštaji o radu JKP pred odbornike dolaze sa devet meseci zakašnjenja i da već ta činjenica ukazuje da nešto nije u redu.

On je u izjavi novinarima naglasio da upravo ti izveštaji demantuju gradonačelnika koji tvrdi da se komunalni sektor u gradu stabilizuje.

Izveštaj o realizaciji budžeta govori da ne postoje nikakve investicije i da ćemo opet na kraju godine imati veliki suficit“, kazao je Krstonošić.

Predsednik odborničke grupe SRS u novosadskom parlamentu Đurađ Jakšić rekao je da je ta odbornička grupa zahtevala dopunu dnevnog reda a koja se tiče izmena sastava Gradske izborne komisije.

Smatramo da svoje članove u Izbornoj komisiji imaju pravo samo one stranke i odborničke grupe koje su učestvovale na izborima“, rekao je on.

Jakšić je podsetio da u Skupštini Novog Sada postoje odborničke grupe koje su osnovane nakon izbora, te da oko 20 odbornika više nisu članovi stranaka na čijim listama su ušli u gradski parlament.

Prema njegovim rečima, radikali će glasati protiv izveštaja o realizaciji budžeta za prvih šest meseci jer on samo govori da u gradu nema nikakvih investicija.

Autor: Tanjug, RTV
Foto: Beta