Početna Gradske teme Vučević: Vodi se šest sporova zbog dodele stanova u Veterniku

Vučević: Vodi se šest sporova zbog dodele stanova u Veterniku

0

Ukupno šest sudskih sporova vodi se u vezi sa dodelom stanova za izbeglice u Veterniku, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da su stanovi gotovi i useljivi, ali se procedure okončavaju.

Na pitanje šta se dešava sa 276 stanova za izbegla lica iz Hrvatske i BiH, Vučević otkriva da su stanovi tema na sednici Gradskog veća.

Međutim, kako kaže, ne može da precizira da li će useljenje biti do izbora ili nakon održavanja izbora.

“To zavisi od međunarodnih donatora, od Komesarijata za izbeglice, vidim da je i gospodin Dačić zainteresovan oko te teme i pretpostavljam da ćemo imati brzo taj događaj”, naveo je Vučević i rekao da pomenutih šest sporova neće dalje odlagati uručenje stanova građanima koji su na konkursu ostvarili pravo na useljenje.

“Stanovi su gotovi, useljivi. Ja imam veliki pritisak javnosti, građana koji su dobili stanove – zašto ih ne puštamo da se usele? Morali smo pravno sve da pripremimo vezano za upravne sporove, ne znamo tačno da li će to biti za narednih 10 ili 30 dana, ali ja verujem da ćemo u junu, za nekoliko nedelja, imati useljavanje”, rekao je Vučević.

Podsetimo, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nedavno je raspisala tender za izgradnju javnog osvetljenja i završno opremanje lokaliteta na kojem se nalazi 276 stanova za izbegla lica iz Hrvatske i BiH. Građani koji su ostvarili pravo na zakup javljali su se našoj redakciji u potrazi za informacijama kad će moći da uđu u nove domove.

Ove radove finansira Evropska unija preko Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, zajedničkog višegodišnjeg programa Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

U okviru istog programa je predviđena izgradnja stambenog kompleksa sa 152 stana u Futogu i ovi radovi će se, dodao je Vučević, raditi po fazama.

Izvor: 021
Foto: Pixabay