Početna Gradske teme Vučeviću prećeno smrću: Policija istražuje ko je telefonom iz inostranstva zvao Gradsku...

Vučeviću prećeno smrću: Policija istražuje ko je telefonom iz inostranstva zvao Gradsku kuću

0

Juče su Gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću na fiksni telefon u kabinetu stigle pretnje smrću. Kako navode mediji, muški glas izneo je niz pretnji i uvreda na račun gradonačelnika, a potom najavio da će plaćene ubice da ga likvidiraju.

Vučevićev advokat, Milan Đukić potvrdio je da su stigle pretnje smrću sa broja iz susedne zemlje, i da je juče podneta krivična prijava protiv N.N. lica.

Đukić je naveo da je predkrivični postupak u toku i da za sada neće biti dodatnih komentara.

Panaotović: Pokušaji destabilizacije osuđeni na propast

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović je u svojoj reakciji ocenio funkcionera ima mnogo, ali da nit koja povezuje pomenutu dvojicu jeste ta da uživaju veliko poverenje predsednika Vučića.

“Otuda primitivne, prostačke uvrede, govor mržnje, direktne pretnje smrću, crtanje mete na čelu…ne predstavljaju nikakvu slučajnost ili izolovane gestove psihopata i ludaka skrivenih iza tastatura ili telefona već je po sredi sinhronizovana i osmišljena akcija kojom se pokušava ‘lomiti kičma’ ljudima od Vučićevog poverenja koji su pri tom operativni, sposobni, obrazovani i nisu spremni da prodaju veru za večeru, to jest da prodaju interese naroda i države zarad političkog ili bilo kog drugog probitka”, navodi Panaotović u svom današnjem saopštenju.

On dodaje da su, pošto je pokušaj diskreditacije i kriminalizacije članova Vučićeve porodice doživeo fijasko, “centri moći i klike koje stoje iza ovih prljavih rabota usmerili su svoje aktivnosti na Vučevića i Đukanovića”.

Kako je naveo, slobodarska pozicija Srbije u aktuelnom geopolitičkom grotlu mnogima bode oči i učiniće sve da Srbiju poraze.

“Ipak, taj posao osuđen je na propast. Nadležne službe u našoj zemlji punim kapacitetom i munjevito treba da pohapse i procesuiraju odgovorne baš kao što se brzo reagovalo u slučajevima pretnje i ugrožavanja bezbednosti raznim opozicionim prvacima, nezavisnim novinarima, NVO aktivistima”, zaključio je Bojan Panaotović u svom saopštenju.

Izvor: RTV / 021.rs
Foto: Grad Novi Sad