Početna Gradske teme Vučić o popuštanju mera: Od utorka kraći policijski čas, kafići početkom maja

Vučić o popuštanju mera: Od utorka kraći policijski čas, kafići početkom maja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od utorka, 21. aprila, biti skraćen policijski čas za sat vremena.

– Činjenica je da će policijski čas biti skraćen, te će biti od 18 do 5 časova ujutru i to važi za sve. Za penzionere – utorak, petak i nedelja – imaju od 18 do 1 čas po 30 minuta. Ako to sve bude u redu, ako ne budemo imali problema, onda ćemo od sledećeg ponedeljka ići na to da penzioneri svakog dana mogu da imaju pola sata vremena da šetaju – poručio je Vučić.

U narednih sedam do 10 dana trebalo bi da se obezbedi da svi dobiju maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, ali i da se zakaže sednica Skupštine Srbije.

– Za 27. april predviđamo otvaranje svih drugih radnji, ali ako krene lošije povući ćemo mere. Dakle, 27. aprila idemo u otvaranje malih radnji do 300 kvadrata, osim onih u tržnim centrima. Frizerske salone, salone lepote, teretane, to smo planirali za period iza 27. aprila, ali moraće da imaju svu potrebnu zaštitu – naveo je predsednik.

Kako je rekao, ukoliko situacija nastavi da se poboljšava, očekivanje je da će hoteli, banje, tržni centri, međugradski saobraćaj, aerodromi, restorani i kafići, početi da rade između 4. i 11. maja.

– Ali ćemo i tu morati da pravimo distancu u restoranima, kao što smo na početku pokušali, pa nam nije išlo najbolje – dodao je Vučić, objašnjavajući da vremenske prilike idu u korist tome da se restorani tada otvore, jer će na raspolaganju biti bašte i manja je mogućnost da se neko zarazi napolju.

Izvor: 021
Foto: RTV Pink Official – Youtube/printscreen