Početna Gradske teme Za nekog malo, a za “decu leptire” mnogo!

Za nekog malo, a za “decu leptire” mnogo!

zumba2

U osnovnoj školi “Kosta Trifković” održana je humanitarna akcija pod nazivom Zumbaton, plesni maraton koji je imao za cilj da prikupi novčana sredstva za “Decu leptire”. Ova deca boluju od bulozne epidermolize, nasledne bolesti od koje se stvaraju rane na koži i za lečenja svakog meseca potrebna su im značajna sredstva za negu.
Predavači zumbe uvek se odazivaju kada su u pitanju humanitarne akcije. Ovaj put želeli su da se učesnici plesnog maratona upoznaju sa problemima sa kojima se “deca leptiri” susreću.

“Mi smo zamislili da prvi deo maratona posvetimo deci koja će igrati na bini kako bi pokazala šta su naučila tokom godine. Nakon toga je program posvećen odraslima gde ćemo sat i po vremena predstaviti različite stilove latino plesova koji su zastupljeni u zumbi. Na ovaj način želimo da animiramo vežbače i sve one koji su danas došli, da kroz igru i druženje učestvuju u pomoći za naše mališane”, najavila Mirjana Vavan, jedna od organizatora Zumbatona.

zumba1

Nelita Pomana iz udruženja Debra Srbije objašnjava da su u pitanju deca koja su smeštena u svojim porodicama koje brinu o njima, a udruženje Debra ih okuplja i pomaže finansijaki kroz organizovana lečenja.
Učesnici Zumbaton platili su ulanicu 250 dinara i time učestvovali u akciji. Oni koji su želeli mogli su da doniraju i veći iznos.
Pomoć je uvek dobrodošla, za nekog ona može biti malo, a za „decu leptire“ znači mnogo.

zumba

Autor i foto: Ljiljana Kozarev, NsHronika.rs