Početna Gradske teme Za neodgovorno odlaganje šuta i kabastog materijala kazna do 150.000 dinara

Za neodgovorno odlaganje šuta i kabastog materijala kazna do 150.000 dinara

0

Zbog neodgovornog odlaganja šuta i kabastog materijala pored kontejnera, u proteklih nekoliko meseci ispisano je 769 naloga za uklanjanje otpada i 22 prekršajna naloga.

Iz JKP „Čistoća“ apeluju na građane da ih prilikom renoviranja stana ili zamene nameštaja obaveste, kako bi za tu priliku dostavili poseban kontejner.

Različiti su načini kako građani mogu da otpreme otpad na gradsku deponiju. To mogu da urade u sopstvenoj režiji gde je prijem potpuno besplatan, a isto tako mogu da iznajme kontejner od našeg preduzeća na 24 sata. Cena takve usluge iznosi 2.300 dinara, a podrazumeva dovoz kontejnera i odnošenje otpada na gradsku deponiju – rekla je Danijela Jankov iz JKP „Čistoća“.

Za ostavljanje šuta i kabastog materijala pored kontejnera predviđene su visoke novčane kazne. Visina kazni za neodgovorno odlaganje otpada varira od 25 do 150 hiljada dinara kada se nedvosmisleno utvrdi da je načinjen prekršaj.

Pošto smo uočili tu pojavu, napravili smo u toku dana dva termina zajedničkih ekipa. Sa nama ide i radnik „Čistoće“ i komunalni milicionar i komunalni inspektor. Obilazimo grad i gde god uočimo tu pojavu odmah izdajemo nalog da se to ukloni i procesuiramo – napomenuo je načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslav Laketić.

U proteklom periodu nadležne službe obišle su oko 3.200 lokacija na prostoru grada gde je nepravilno odložen otpad. Tom prilikom napisano je 769 naloga za uklanjanje otpada i 22 prekršajna naloga.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay