Početna Gradske teme Za novi vrtić na Sajlovu 102 miliona dinara

Za novi vrtić na Sajlovu 102 miliona dinara

Izgradnja vrtića na Sajlovu mogla bi da počne do kraja proleća, budući da je Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove raspisala tender za izvođača.

Nova predškolska ustanova planirana je u Ulici Dragomira Bojanića Gidre, na parceli površine 3.687 metara kvadratnih, a ovogodišnjim programom investicija je za taj objekat namenjeno oko 102 miliona dinara iz gradskog budžeta. Osim toga, predviđen je i početak gradnje vrtića u Veterniku, za koji je planirano oko 59 miliona.

Na Sajlovu će biti izgrađen jednospratni objekat površine oko 1.300 kvadrata, kapaciteta za oko 190 mališana. Kako se iz predmera i predračuna radova može primetiti, planirano je podno grejanje, kao i ugradnja teretnog lifta, nosivosti oko 50 kilograma.

Tenderom je obuhvaćena i nabavka prateće opreme, poput multifunkcionalne kompozicije za igru, koja će imati platformu, cev za provlačenje, stepere za ljuljanje i dve kućice s toboganom, a na dečjem igralištu će biti postavljene i po dve ljuljaške s korpom, svetleće klackalice i njihalice. Osim toga, biće ugrađen i sistem za videonadzor s ukupno osam kamera, ali i odgovarajuće ozvučenja.

Ponude na tender Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove podnose se do 26. aprila, a imajuću u vidu sve rokove, radovi bi mogli da počnu do kraja narednog meseca.

Osim predškolske ustanove, gradski urbanisti su planom detaljne regulacije područja stanovanja “Sajlovo” predvideli i osnovnu školu, crkvu s parohijskim domom, te novu zgradu mesne zajednice. Nacrtom je obuhvaćeno ukupno 106,5 hektara, od kojih je najveći deo površine namenjen porodičnom stanovanju (71,45), dok je 2,94 hektara izdvojeno za stambeno-poslovni prostor, odnosno 6,06 za poslovni i 0,25 za opštegradski centar. Za predškolsku ustanovu namenjeno je 0,37 hektara, osnovnu školu 0,90 i 0,14 hektara predviđeno je za zdravstenu ustanovu.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: pixabay