Početna Gradske teme Za novi vrtić na Sajlovu 102 miliona dinara

Za novi vrtić na Sajlovu 102 miliona dinara

0

Izgradnja vrtića na Sajlovu mogla bi da počne do kraja proleća, budući da je Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove raspisala tender za izvođača.

Nova predškolska ustanova planirana je u Ulici Dragomira Bojanića Gidre, na parceli površine 3.687 metara kvadratnih, a ovogodišnjim programom investicija je za taj objekat namenjeno oko 102 miliona dinara iz gradskog budžeta. Osim toga, predviđen je i početak gradnje vrtića u Veterniku, za koji je planirano oko 59 miliona.

Na Sajlovu će biti izgrađen jednospratni objekat površine oko 1.300 kvadrata, kapaciteta za oko 190 mališana. Kako se iz predmera i predračuna radova može primetiti, planirano je podno grejanje, kao i ugradnja teretnog lifta, nosivosti oko 50 kilograma.

Tenderom je obuhvaćena i nabavka prateće opreme, poput multifunkcionalne kompozicije za igru, koja će imati platformu, cev za provlačenje, stepere za ljuljanje i dve kućice s toboganom, a na dečjem igralištu će biti postavljene i po dve ljuljaške s korpom, svetleće klackalice i njihalice. Osim toga, biće ugrađen i sistem za videonadzor s ukupno osam kamera, ali i odgovarajuće ozvučenja.

Ponude na tender Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove podnose se do 26. aprila, a imajuću u vidu sve rokove, radovi bi mogli da počnu do kraja narednog meseca.

Osim predškolske ustanove, gradski urbanisti su planom detaljne regulacije područja stanovanja “Sajlovo” predvideli i osnovnu školu, crkvu s parohijskim domom, te novu zgradu mesne zajednice. Nacrtom je obuhvaćeno ukupno 106,5 hektara, od kojih je najveći deo površine namenjen porodičnom stanovanju (71,45), dok je 2,94 hektara izdvojeno za stambeno-poslovni prostor, odnosno 6,06 za poslovni i 0,25 za opštegradski centar. Za predškolsku ustanovu namenjeno je 0,37 hektara, osnovnu školu 0,90 i 0,14 hektara predviđeno je za zdravstenu ustanovu.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: pixabay