Početna Gradske teme Za obnovu fasade Vladičanskog dvora 15 miliona dinara

Za obnovu fasade Vladičanskog dvora 15 miliona dinara

0

Na sednici održanoj u petak 19. oktobra Pokrajinska vlada opredelila je sredstva za nekoliko zdravstvenih ustanova, više osnovnih i srednjih škola, kao i ustanova učeničkog i studentskog standarda u AP Vojvodini.

Kako je navedeno u saopštenju, obezbeđeno je 20 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije postojećeg stanja izvedenih radova na objektu Ginekološko akušerske klinike Kliničkog centra Vojvodine i izradu tehničke dokumentacije za izvođenje radova.

Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici obezbeđeno je 50 miliona dinara za nabavku aparata za kompjuterizovanu tomografiju koji će služiti za neophodni skrining stanovnika pod rizikom za oboljevanje od karcinoma pluća.

Sredstva su izdvojena i za neophodnu medicinsku opremu za Urgentni centar, kao što su RTG aparat, aparat za anasteziju za angio-salu i dva “C luka” za potrebe snimanja ležećih pacijenata, te za opremanje Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju i Klinike za otorinolaringologiju i hirurgiju glave Kliničkog centra Vojvodine.

Iz pokrajinskog budzeta finansiraće se i 120 bolničkih, električnih i hidrauličnih kreveta u Opštoj bolnici u Pančevu.

Za radove na poboljšanju uslova u više osnovnih i srednjih škola, kao i ustanova učeničkog i studentskog standarda u AP Vojvodini, preraspodelom budzetskih sredstava obezbeđeno je više od 25 miliona dinara.

Iznos od 15 miliona dinara izdvojen je Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture za finansiranje obnove fasade Vladičanskog dvora u Novom Sadu.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay