Početna Gradske teme Za odgajivački program u AP Vojvodini dodeljeno 50 miliona dinara

Za odgajivački program u AP Vojvodini dodeljeno 50 miliona dinara

0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je juče dodelu 93 ugovora ukupne vrednosti 50 miliona dinara za realizaciju godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa u AP Vojvodini za 2023. godinu, koje je uručio podsekretar Aleksandar Panovski.

“Osnovni ciljevi su povećanje produktivnosti domaćih životinja, izmena i poboljšanje rasnog sastava, kao i sprečavanje smanjenja brojnog stanja domaćih životinja”, istakao je Panovski ciljeve odgajivačkog programa za tekuću godinu, saopštila je Pokrajinska vlada.

Opredeljena sredstva po ovom konkursu, kako Panovski ističe, namenjena su za sprovođenje odgajivačkog programa za rad osnovnih odgajivačkih organizacija, organizacija sa posebnim ovlašćenjima i regionalnih odgajivačkih organizacija.

“Odgajivačkim programom u ovoj godini u našoj pokrajini je obuhvaćeno ukupno 409 farmi, odnosno 5.265 poljoprivrednih gazdinstava, na čijim imanjima se ukupno nalazi 90.000 umatičenih grla goveda, 61.000 svinja, 172.000 ovaca, 6.000 koza, 1.500 kopitara i 400.000 živine umatičenih jata”, naveo je Panovski.

Naglasio je da je u poslednjih sedam godina za ovu namenu izdvojeno 375 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta.

On je kazao da je današnjom dodelom ugovora zaokružen ciklus ovogodišnjih konkursa koje je resorni sekretarijat namenio razvoju stočarstva u AP Vojvodini, i dodao da će ova aktivnost biti nastavljena i naredne godine.

Izvor: rtv.rs, tanjug.rs
Foto: Arhiva/Pokrajinska vlada