Početna Gradske teme Za radove na Adamovićevom naselju 50 miliona dinara

Za radove na Adamovićevom naselju 50 miliona dinara

0

Gradska uprava je raspisala tender za radove na saobraćajnom i komunalnom uređenju ugla Laze Nančića i Bulevara Evrope, uz spajanje sa ulicom Servo Mihalja.

U javnoj nabavci Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) se navodi da su radovi procenjeni na 50 miliona dinara bez PDV-a sa rokom završetka od 145 dana.

Kako se vidi iz konkursne dokumentacije, predviđeno je da radovi obuhvate izgradnju saobraćajnih površina na uglu Laze Nančića, Bulevara Evrope, i novih ulica – produžetak ulice Servo Mihalja do Bulevara Evrope i ulice koja spaja Laze Nančića sa tim produžetkom.

Pored saobraćajne infrastrukture u šta spadaju i novi parkinzi, pešačke i biciklističke staze, biće izgrađena atmosferska i fekalna kanalizacija, vodovod i javno osvetljenje.

Rok za dostavljanje ponuda na tenderu je 14. oktobar.

Ovo je prva faza predviđenih radova u tom delu Adamovićevog naselja. Prema planu lokalne vlasti, u drugoj fazi će se raditi celokupno saobraćajno i komunalno opremanje ulice Laze Nančića od Bulevara Evrope do Ulice cara Dušana, a treća faza obuhvata gradnju saobraćajnica, parkinga i pešačke staze na južnoj strani novoplaniranog produžetka ulice Servo Mihalja, koja ima priključak na Bulevar Evrope.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay