Početna Gradske teme Za stručni nadzor nad izgradnjom Fruškogorskog koridora 1,5 milijardi dinara

Za stručni nadzor nad izgradnjom Fruškogorskog koridora 1,5 milijardi dinara

0

Koridori Srbije raspisali su tender za usluge stručnog nadzora nad izgradnjom Fruškogorskog koridora.

Predmet javne nabavke su usluge stručnog nadzora za četiri deonice: Petlja Autoput E-75-Paragovo, Paragovo-početak Obilaznice Rume, Petlja Kać-Petrovaradin i početak Obilaznice Rume-Petlja Ruma.

Vrednost nabavke procenjena je na 1,5 milijardi dinara.

Prema tenderskoj dokumentaciji, usluga stručnog nadzora obuhvata kontrolu projekta, stručni nadzor nad izvođenjem radova, kontrolna ispitivanja kvaliteta radova, kontrolu i verifikaciju investiciono-tehničke dokumentacije i učešće u tehničkom pregledu objekta.

Pružalac usluga je obavezan da obezbedi kadrovski kapacitet odgovarajućih kvalifikacija. Kako se navodi u tehničkim specifikacijama, neophodno je da ponuđač ima jednog zaposlenog inženjera, jednog šefa grupe za tunele, jednog šefa grupe za saobraćajnice i jednog šefa grupe za mostove i inženjerske konstrukcije. Svi oni moraju da imaju iskustvo nadzora na dva, odnosno tri projekta, kao i minimum deset godina iskustva u struci.

Takođe, zahteva se da pružalac usluga ima i neključno osoblje, kao što su šef kontrolne laboratorije, koordinator za bezbednost, odgovorni projektant građevinskih konstrukcija i odgovorni projektant za tunele.

Očekivano vreme realizacije je 66 meseci od dana zaključenja ugovora.

Budući da je Fruškogorski koridor prepoznat kao projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, ovaj postupak se smatra hitnim.

Rok za podnošenje ponuda je 10. novembar.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay