Početna Gradske teme Za studente Univerziteta u Novom Sadu besplatan ulaz u Galeriju Matice srpske

Za studente Univerziteta u Novom Sadu besplatan ulaz u Galeriju Matice srpske

Studenti, profesori i zaposleni na Univerzitetu u Novom Sadu od ovog meseca mogu besplatno da posete Galeriju Matice srpske i učestvuju u njenom programu.

Potpisanim Protokolom o saradnji između Galerije i Univerziteta krajem 2016. godine omogućeno je unapređenje kvaliteta naučno-istraživačkog, umetničkog i obrazovnog rada kako studenata i stručnjaka Univerziteta tako i stručnjaka Galerije Matice srpske.

– Besplatna poseta je još jedan korak ka približavanju srpskog kulturnog nasleđa koje baštini Galerija akademskoj zajednici. Želja Galerije Matice srpske je da u godini obeležavanja jubileja, 170 godina trajanja, novim akcijama, sadržajima i programima ponudi i omogući studentima da proširuju i unapređuju znanja i iskustva o srpskoj likovnoj umetnosti i kulturi – kažu u Galeriji Matice srpske.

Osim stalne postavke srpske umetnosti XVIII, XIX i XX veka i aktuelnih izložbi, u Galeriji Matice srpske se organizuju razni drugi programi.

Jedan od njih je “Doživi umetnost – 170 godina, 170 naših priča, 170 vaših dana”, u okviru kojeg se svakog dana u 12 i 18 sati održavaju kustoske i konzervatorske priče. Posetioci, petkom od 19 sati, mogu da vide predavanja i stručna tumačenja aktuelnih izložbi ili učestvuju u edukativnim radionicama.

Radno vreme Galerije Matice srpske je utorkom, sredom i etvrtkom od 10 do 20 sati, petkom od 10 do 22 sata, a subotom i nedeljom od 10 do 18 sati.

Izvor: Novisad.com