Početna Gradske teme Za vikend otvaranje Mini – eko parka “Među brezama”

Za vikend otvaranje Mini – eko parka “Među brezama”

plakat

U nedelju i ponedeljak 27. i 28. decembra održaće se generalna proba otvaranja Mini – eko parka “Među brezama”, na Novom Naselju na livadi između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak, prostoru gde se održao festival “Dobro došli na Naselje”.
“Među brezama” je montažno – demontažni parkić, sa inicijativom da bude stalni, a sastoji se od mobilijara poput: ljuljaški, tribina i fotelja od paleta, kućica za ptice. Organizatori žele da ovaj park postane nova oaza na Novom Naselju i mesto okupljanja mladih gde će se održavati kulturni i edukativni sadržaji. Projekat je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i mnogi drugi partneri.
U nedelju 27. Decembra program počinje u 17 časova, tribinom o značaju recikliranja u pejzažnoj arhitekturi, a zatim se druženje nastavlja uz čajanku i muzičku podršku DJ Tomaša. U ponedeljak program počinje u 13 časova postavljanjem kuća za ptice, a od 17 časova prisutni će imati prilike da isprate dve tribine koje će govoriti o gradskim pticama i ekološkim otiscima, i to sve uz čajanku i muzičku podršku DJ Rastka Zekića.
Svi dobre volje su pozvani da dođu i budu deo otvaranja Eko parka!

Autor: Ljiljana Kozarev