Početna Gradske teme Za vikend tržni centri, kafići i restorani rade do 14 časova

Za vikend tržni centri, kafići i restorani rade do 14 časova

0

Tržni centri, kafići i restorani u celoj zemlji tokom vikenda radiće do 14 časova, a prehrambene prodavnice radiće kao i do sada, do 21 čas, odlučeno je na sednici Kriznog štaba.

Svi ugostiteljski objekti na teritoriji Republike Srbije sutra i prekosutra radiće od 6 do 14 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu.

Posle 14 časova dozvoljena je samo dostava, tako da nakon tog vremena nije moguća ni “šalterska usluga” u kafićima i restoranima.

Hoteli u čitavoj zemlji mogu svim građanima služiti hranu i piće u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 časova. Od 14 do 22 časa, ova usluga dozvoljena je samo i isključivo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju.

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove, za dane vikenda radiće takođe od šest do 14 časova.

Krizni štab je odlučio da medicinske i veterinarske ordinacije, laboratorije i apoteke i za vikend rade uobičajeno, dok će na benzinskim pumpama posle 14 časova moći samo da se toči gorivo.

Uslužne delatnosti radiće kao i do sada. Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote, i objekti iz delatnosti pružanja zanatskih usluga mogu za dane vikenda raditi od 6 do 20 časova.

Mere koje su danas usvojene važiće sutra i prekosutra, a u ponedeljak će biti održana nova sednica Kriznog štaba.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay