Početna Gradske teme Zaposleni traže prinudnu upravu na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Kamenici

Zaposleni traže prinudnu upravu na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Kamenici

Anonimna grupa zaposlenih na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine uputila je dopis Odboru za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije, sa zahtevom da se u ovoj ustanovi uvede prinudna uprava.

Prijavu je na sastanku odbora prošle sedmice izneo prim. dr Milovan Krivokapić, koji je pročitao zahteve ove, kako se navodi, anonimne grupe zaposlenih na institutu.

U predstavci se navodi “urgencija i apel” za uvođenjem prinudne uprave na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, kao i zahtev da se sprovede hitna, vanredna spoljna kontrola rada instituta.

Zaposleni traže i formiranje anketnog odbora u Skupštini Srbije, a koji bi ispitao “kompletan medicinski rad i finansijsko poslovanje instituta u poslednjih 10 godina”.

Urgencija je, inače, prvobitno upućena Ministarstvu zdravlja, koje je u međuvremenu sprovelo kontrolu kvaliteta stručnog rada, naveo je dr Krivokapić.

Na kakve malverzacije se prijava odnosi, anonimna grupa zaposlenih nije pojasnila. U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, s druge strane, navode da nema razloga za zabrinutost jer su organi ustanovili da nema nepravilnosti. Na to, kažu u Institutu, upućuje i činjenica da je ustanova dobila akreditaciju na sedam godina, da su ISO standardi na najvišem nivou i da se stalno uvode nove tehnologije.

“Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine sve svoje aktivnosti sprovodi normalno u skladu sa utvrđenim planovima rada. Rezultati rada Instituta od osnivanja do danas su u rangu vodećih ustanova u zemlji i inostranstvu što je Institut učinilo priznatim u regionu i šire. Ovo je rezultat predanog rada svih zaposlenih kao i strateških odluka menadžmenta. Rezultati rada se redovno dostavljaju svim nadležnim državnim institucijama, te su lako proverljivi. Institut je dao značajan doprinos formiranju novih angiocentara u Vojvodini, čime je eliminisana lista čekanja za kateterizaciju srca. akođe, finansijsko poslovanje, kao i sprovedene javne nabavke su u skladu sa zakonom i utvđenim planovima”, poručuju za 021 u IKVBV.

Inače, na čelu instituta je prof. dr Aleksandar Redžek.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/YouTube