Početna Gradske teme Zaposlenima na FTN-u protivzakonito smanjene plate

Zaposlenima na FTN-u protivzakonito smanjene plate

0

ftn_logoNekoliko zaposlenih na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu optužilo je rukovodstvo te ustanove da im je protivzakonito umanjilo plate, a dekan tog fakulteta Rade Doroslovački nije želeo da komentariše optužbe.

Zaposleni, koji su želeli da ostanu anonimni, kazali su za agenciju “Beta” da je im znatno umanjena zarada za januar.

Ispričali su da zvaničnog obrazloženja nije bilo, a naknadno im je rečeno da je smanjenje zarada “posledica prelaska na novi obračun” i “delimičnog smanjivanja angažovanja sopstvenih sredstava za zarade, u cilju štednje i racionalnijeg poslovanja”.

Dodali su da su naknadno obavešteni da je odluka doneta na “velikom dekanskom kolegijumu” i naveli da je najavljeno da će se razmatrati i na narednoj sednici velikog dekanskog kolegijuma, Nastavno-naučnog veća i Saveta fakulteta.

Zaposleni su kazali da im je nezvanično rečeno da su im plate umanjene zbog izgradnje nove zgrade elektrotehničkih departmana.

Dekan FTN-a Rade Doroslovački nije želeo za agenciju “Beta” da komentariše optužbe.

Dođite na fakultet pa će vam službe objasniti – kazao je on.

Prodekan za investicije Srđan Kolaković rekao je da taj slučaj nije u njegovoj nadležnosti i uputio na prodekana za finansije Vladimira Katića, čija je sekretarica agenciji “Beta” kazala da je “izašao na sastanak u grad i da se neće vraćati, a da su u ponedeljak i utorak praznici”.

Izvor: Beta
Foto: FTN NS