Početna Gradske teme Zaposlenima u Kliničkom centru Vojvodine i dalje dozvoljen dopunski rad

Zaposlenima u Kliničkom centru Vojvodine i dalje dozvoljen dopunski rad

0

Uprkos pogoršanju epidemiološke situacije u Srbiji u vezi sa virusom korona, zaposlenima u Kliničkom centru Vojvodine i dalje je dozvoljen dopunski rad.

Kako za “021” kaže v.d. direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić, lekari i drugi medicinski i nemedicinski radnici u ovoj ustanovi trenutno nemaju zabranu obavljanja dopunskog rada.

– Klinički centar Vojvodine će, u zavisnosti od daljeg razvoja epidemiološke situacije povezane sa kovid-19 virusnom infekcijom, ukoliko bude potrebno, postupiti prema preporukama nadležnih organa – navodi Stokić.

Dopisom Ministarstva zdravlja, 24. marta je zdravstvenim radnicima ukinuta mogućnost dopunskog rada u privatnim klinikama, kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa u zdravstvenim ustanovama. Dopunski rad potom je ponovo dozvoljen od 29. maja.

Ipak, početkom juna, pojedini građani javili su se našoj redakciji navodeći da se njihovo stanje pogoršava jer ne mogu da obave preglede u privatnim klinikama u kojima su se lečili i da dobiju terapiju. Kako su rekli, pravovremenu terapiju nisu mogli da dobiju u državnim ustanovama u kojima nisu uspeli da zakažu preglede.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay