Početna Gradske teme Zapošljavanje lekara, medicinskih sestara i tehničara u UKCV

Zapošljavanje lekara, medicinskih sestara i tehničara u UKCV

0

Univerzitetski klinički centar Vojvodine na inicijativu Ministarstva zdravlja primio je u stalni radni odnos 155 medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara, 23 najbolje diplomirana doktora medicine na neodređeno vreme i devet doktora medicine na određeno vreme.

U tom kliničkom centru kažu da su zadovoljni što im dolazi tako dobar kadar, kome se otvaraju vrata ne samo u stručnom usavršavanju, nego i u naučnom radu.

“U narednom periodu očekujemo i prijem nemedicinskih radnika. Trudimo se da zapošljavanjem najboljih diplomaca, lekara, medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara brinemo o kvalitetnom kadru UKCV i formiramo nove generacije zdravstvenih radnika koji će pružati najbolju i najkvalitetniju negu i lečenje u skladu sa savremenim dostignućima najbolje kliničke prakse”, rekla je direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić.

Navodi i da je najveća vrednost UKCV kvalitetan kadar, te će se i tokom ove godine truditi da u što kraćem roku povećaju prijem novih radnika.

Ističe da je danas Univerzitetski Klinički centar Vojvodine efikasna i efektivna, visokospecijalizovana zdravstvena, naučnoistraživačka i nastavna ustanova, posvećena pružanju kvalitetnih zdravstvenih usluga tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay