Početna Gradske teme Zatvara se stanica policije u Miše Dimitrijevića

Zatvara se stanica policije u Miše Dimitrijevića

Stanica policije “Liman” u ulici Miše Dimitrijevića na Grbavici biće uskoro zatvorena, saznaje 021.rs.

Policajci koji tu rade biće prebačeni da rade u stanicu “Stari grad” u Radničkoj ulici, a kada će tačno uslediti zatvaranje i premeštanje za sada se ne otkriva zvanično. Nezvanično, pominje se početak septembra.

U novosadskoj policiji za 021.rs navode da ovo ne znači da će Limani, Grbavica i drugi delovi grada koje je pokrivala ova stanica ostati bez policajaca, pošto će “dobiti još više patrola, jer će biti spojene dve policijske ispostave”.

U Policijskoj upravi kažu da se stanica u Ulici Miše Dimitrijevića izmešta zbog neadekvatnih uslova rada.

Planom izmeštanja Policijske ispostave Liman, predviđeno je i povećanje broja policijskih službenika koji neposredno obavljaju policijske poslove. To znači da će na ovom području biti prisutno više policajca na ulici nego do sada, spremnih da u svakodnevnom neposrednom kontaktu sa građanima efikasnije i kvalitetnije rešavaju njihove bezbedonosne probleme – kazali su u policiji za 021.

Iz Uprave novosadske policije nije bilo drugih informacija na ovu, skoro pa iznenadnu odluku. Zbog toga će javnost za sada ostati bez odgovora na pitanje – zašto je baš sada odlučeno da se zatvori stanica u Miše Dimitrijevića i da se policajci prebace u privremeni objekat u Radničkoj ulici koji nema bolje uslove za rad?

Jednostavno, u toj stanici nema viška prostora za smeštaj policajca, a sada će ih biti još više i pokrivaće daleko veću teritoriju.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao 021, policijska stanica se seli jer je jedan poznati privatni investitor namerio da sagradi stambeni kompleks na lokaciji gde je trenutno stanica, kao i lokalna mesna zajednica “7. jul”.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay