Početna Gradske teme Zatvorena moto sezona: Više od 700 bajkera projurilo kroz grad

Zatvorena moto sezona: Više od 700 bajkera projurilo kroz grad

Ovogodišnja moto sezona zatvorena je juče kada je između 700 i 800 bajkera na svojim dvotočkašima prodefilovalo ulicama grada.

Oni su se najpre sastali na Mišeluku, odakle su se Mostom slobode spustili ka gradu i vozili Bulevarom oslobođenja sve do Železničke stanice. Njihova putanja dalje se nastavila Jevrejskom ulicom i Bulevarom Mihaila Pupina, a Varadinskim mostom i Kameničkim putem stigli su do Ribnjaka gde su nastvili druženje. Defile motora zaustavio je na trenutak sve šetače koji su oduševljeno mahali momcima u kožnim jaknama.

Zatvaranje moto sezone je najveći moto skup na teritoriji Vojvodine koji ima za cilj da se promoviše bajkerska subkultura. Organizovana je drugu godinu, a ovaj put srpskim bajkerima priključile su se kolege iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

U organizaciji su učestvovali Moto Unija Srbije, Moto Unija Vojvodine, Savez motociklista Srbije, razni klubovi i moto asocijacije kao i “Blokstok festival”. Projekat je podržala Gradska uprava za kulturu kao i Gradska uprava za saobraćaj.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay