Početna Gradske teme Završen javni konkurs za izbor projekta u kulturi

Završen javni konkurs za izbor projekta u kulturi

novi sad centar miletic spomenik trg slobode_660x330

Završen je javni konkurs za izbor projekata, umetničkih, stručnih i naučnih istraživanja u kulturi koji se finansiraju iz budžeta grada Novog Sada. Za ovu godinu, kako je objavljeno, na konkurs se prijavilo 370 nosilaca projekata, od kojih je sredstva dobilo njih 189, za šta je izdvojeno preko 135 miliona dinara.
Rezultati Gradskog konkursa za projekte u kulturi svake godine izazivaju veliku pažnju javnosti, posebno posle kontroverzi 2013. godine, koje su dočekane sa kritikom i negodovanjem.
Na jučerašnjoj konferenciji povodom završetka konkursa više puta isticani su odgovornost, transparentnost, i komunikacija – kako sa velikim institucijama kulture, tako i sa takozvanom ,,nezavisnom scenom grada”.

Više od milion dinara dobilo je 28 nosilaca projekata: “Exit” – 20 miliona, “NOMUS” 10 miliona, “Zmajeve dečje igre” devet miliona, “Tamburica fest” osam miliona, “Festival uličnih svirača” šest miliona , “Matica srpska” tri miliona, “Koncert godine” milion i po – koliko i “Studentski kulturni centar” za svoje programe. “Novom kulturnom naselju” odobreno je milion i 20 hiljada dinara, a za “Cinema City” milion, kao i za “Videomedeju”. Za festival “Filmski front” izdvojeno je 200 hiljada dinara.

Autor i foto: RTV