Početna Gradske teme Završen kružni tok u Sremskoj Kamenici

Završen kružni tok u Sremskoj Kamenici

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić obišli su novoizgrađeni kružni tok u Sremskoj Kamenici koji je nedavno pušten u rad.

Investiciju u vrednosti od ukupno 90,5 miliona dinara zajednički su finasirali Grad Novi Sad i Pokrajinska vlada.

– Građani Sremske Kamenice zahtevali su da uradimo ovu raskrsnicu i završili smo je pre roka, zajedno sa prijateljima iz Pokrajinske vlade. Projekat je vredan 90 miliona dinara, a nastavićemo da ulažemo u infrastrukturu ka Institutima – izjavio je Vučević.

Prema njegovim rečima, biće urađena saobraćajnica prema Institutima, pešačka staza i rekonstruisan jedan od parkinga kod Instituta. Osim toga, on je najavio da će biti nastavljeno ulaganje u insfrastrukturu na teritoriji Sremske Kamenice.

– Nadam se da ćemo krajem leta ili početkom jeseni, ako ne bude nekih problema u vezi sa Zakonom o javnim nabavkama, početi pet kilometara vodovodne i kanalizacione mreže za Bocke… Grad će obezebediti novac u rebalansu budžeta za početak radova, a dobićemo i deo novca iz Pokrajine, preko sekretariajta za poljoprivredu i vodoprivredu – rekao je Vučević.

On je najavio i da će krenuti u projektovanje kanalizacione mreže za Popovicu i Paragovo.

Bjelić je izrazio zadovoljstvo što je saobraćajnica koja vodi do Instituta u Kamenici završena u roku, a saobraćaj se odvija nesmetano i olakšano.

On je podsetio i na druge uspešne zajedničke investicije isplanirane na teritoriji Novog Sada, kao što su novi Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu, gradnju objekta Radio Televizije Vojvodine, Sentandrejskog puta, Kameničkog parka, uređenje studentskog kampusa te niza drugih projekata i saobraćajnica poput ove, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada za izgradnju kružnog toka u Sremskoj Kamenici, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, izdvojila je sredstva u vrednosti od 35,5 miliona dinara.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs