Početna Gradske teme Završena kupališna sezona na Štrandu

Završena kupališna sezona na Štrandu

0

Kupališna sezona na Štrandu, 108. po redu, završena je juče.

“Protekla sezona može se oceniti kao vrlo uspešna, sudeći po broju posetilaca koji je u odnosu na prethodnu godinu veći za oko 20.000. Događaji koji su obeležili sezonu koja je za nama su ‘Novosadski noćni bazar’, Festival ‘Summer fest’, dnevne žurke za vreme Egzita, Memorijalni turnir ‘Milica Ležimirac’, Festival boja koji je zabeležio veliki broj posetilaca, Memorijalni turnir u tenisu glavom ‘Vladimir Francišković’ i nekoliko turnira u uličnom basketu i odbojci na pesku”, navodi Gradsko zelenilo.

Prodata je 368.721 dnevna karta i više od 5.000 sezonskih. Najveće posete zabeležene su tokom juna meseca, mada su zahvaljujući toplom i lepom vremenu i jul i avgust beležili približno isti broj posetilaca.

“Od ove sezone plaža je bogatija za još dva sadržaja za najmlađe posetioce. Dečije igralište između centralnog platoa i Mosta slobode, kao i ziplajn za decu na prostoru od Mosta slobode prema špicu kupališta. U narednom periodu biće rekonstruisana dva toaleta, kod centralnog platoa i Mosta slobode kako bi se proširili kapaciteti i omogućilo korišćenje za osobe sa invaliditetom”, kažu u “Zelenilu”.

Do početka naredne kupališne sezone, Štrand će biti otvoren za posetioce, ulaz se neće naplaćivati, a radno vreme od danas je od 8 do 20 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay