Početna Gradske teme Završena Nedelja Olimpizma

Završena Nedelja Olimpizma

0

DCS_0350_resize

Drugog dana Nedelje Olimpizma ispred gradske Biblioteke razgovor se vodio sa Branislavom Lončarom, strelcem koji je 1965. bio proglašen za Sportistu godine u to vreme potpuno cele SFRJ. Održao je dragoceni čas mladim kajakašima iz Kajak Kanu kluba Vojvodina koje je predvodio trener Pavle Jovanov. Ovaj Klub ima svog predstavnika u reprezentaciji za Rio.
Otvoren je poziv za decu i roditelje da posete klub koji se nalazi u neposrednoj blizini Štranda.

DCS_0384_resize

DCS_0460_resize

Treći dan bio je posvećen veslanju, sportu koji je jedan od najstarijih Olimpijskih sportova uveden davne 1892. godine. “Veslanje je sport vazduha, vode i sunca”, kaže Zoran Pančić i sa njim se boravi i stigne na najlepše ambijente reka, jezera i mora.
Veslač koji se priprema za Olimpijske igre godišnje vesla na vodi 6.500 km, pretrči 1.500 km i podigne 150 tona tegova, sve ispod toga je nedovoljno.

Iva Obradović, veslačica koja se plasirala kao 11. na Olimpijskim igrama u Pekingu, prenela je svoje tadašnje impresije opisavši da se osećala kao Alisa u zemlji čuda. Najavila je povlačenje iz profesionalnog bavljenja ovim sportom.

DCS_0478_resize

Veslački klub Danubius 1885 osnovao je Laza Kostić kao jačački, veslački i vatrogasački klub i to pod okriljem Srpske čitaonice.
130 godina kasnije Pod krošnjama na Štrandu Veslački Klub Danubius 1885 i Gradska biblioteka u Novom Sadu i dalje zajedno neguju ono najbolje u ljudima.

DCS_0460_resize

Veslački klub Danubius 1885. omogućio je posetiocima Štranda da isprobaju veslački ergometar.

Zbog najavljenih loših vremenskih prilika aktivnosti predviđene za 14. i 15. jul su otkazane. Novi termini će biti najavljeni preko Facebook stranice Pod krošnjama na Štrandu.

Program manifestacije Pod krošnjama na Štrandu od ponedeljka 18. jula nastavljamo sa nedeljom mađarskog jezika i kulture.

Radionice se odvijaju svakog dana od ponedeljka do petka od 19-20 časova ispred Biblioteke na Štrandu i predviđene su za uzrast dece od 5-12 godina.

U subotu, 23. jula je kviz provere znanja od 18 časova.

Autor: NsHronika.rs