Početna Gradske teme Završena velika zamena cevi: Normalizovano snabdevanje vodom

Završena velika zamena cevi: Normalizovano snabdevanje vodom

0

Radovi na zameni cevovoda koji povezuje staru filter stanicu sa rezervoarom pitke vode “Štrand”, odnosno tehnološkom pumpnom stanicom, završeni su pre planiranog roka od dve nedelje, saopštio je “Vodovod i kanalizacija”.

“Podsećamo da cevovod DN 800 datira iz 1963. godine i da je njegova zamena bila neophodna jer se za poslednje tri godine desilo nekoliko havarija. Ovim radovima izbegnuta je opasnost od pucanja cevovoda što bi dovelo do potpunog prekida u vodosnabdevanju, minimum 30 dana, i izazvalo posledice u gradu i prigradskim naseljima. Ujedno, postavljanjem nove cevi od nerđajućeg čelika osiguran je stabilniji sistem vodosnabdevanja u budućnosti, a stara pumpna stanica ‘Štrand’, koja nije u funkciji već četiri godine, postaje zlatna rezerva u distributivnom sistemu”, navode u ovom javno-komunalnom preduzeću.

U ovom preduzeću apeluju na skupštine stanara da provere u svojim zgradama da li imaju hidropak i ako nemaju da ga ugrade, kako bi obezbedili dovoljan pritisak vode na višim spratovima.

Takođe, svi predstavnici skupština stanara mogu da se prijave na mejling listu JKP-a “Vodovod i kanalizacija” kako bi pravovremeno dobijali informacije o radovima i havarijama i blagovremeno mogli da obaveste stanare. Ko želi da svakodnevno od JKP “Vodovod i kanalizacija” dobija servisne informacije, treba da pozove Kontakt centar na broj 0800/333 021 i ostavi svoju elektronsku adresu.

Do kraja godine, “Vodovod” planira još kapitalnih investicija, koje su deo planskog unapređenja tehničkog sistema, neophodnih radi budućeg redovnog vodosnabdevanja. Najznačajnija je čišćenje dovodnika sirove vode sa izvorišta Petrovaradinska ada, dužine kilometar, što će obezbediti stabilnije vodosnabdevanje.

Izvor: 021
Foto: Pixabay