Početna Gradske teme Završeno proširenje Temerinskog puta

Završeno proširenje Temerinskog puta

temerinski_put
Završena je rekonstrukcija Temerinskog puta gde su privedeni kraju radovi na njegovom proširenju od Savske ulice do navoza na petlju auto-puta Subotica- Beograd.
Proširenje dela Temerinskog puta i kompletiranje ove saobraćajnice u punom bulevarskom profilu, omogućiće lakše i bezbednije odvijanje saobraćaja i brže uključivanje velikog broja vozila na auto-put, dok će nova kružna raskrsnica umesto dosadašnje trokrake raskrsnice na mestu skretanja ka objektu megamarketa “Rodić” znatno više odgovarati saobraćajnom opterećenju.
Radovi su obuhvatali izgradnju druge kolovozne trake sa dve saobraćajne trake u dužini od oko 530 metara, širine 7 metara, koja je od postojećeg kolovoza razdvojena razdelnom trakom širine 4 metra. Popravljena je postojeća saobraćajnica, a odvodnjavanje sa kolovoza vršiće se putem bočno postavljenih slivnika, uz ivicu kolovoza kao i preko bankine u otvorene kanale. Takođe, uz novoizgrađenu saobraćajnicu izgrađeni su otvoreni kanali, a od kružne raskrsnice do auto-puta izgrađen je zatvoreni sistem odvodnjavanja.
Izvođač ovih radova je DOO “Put-invest” iz Sremske Kamenice u zajedničkoj ponudi sa DOO “Put-invest” iz Bačkog Petrovca.

Autor: 021