Početna Gradske teme Završetak zimske sezone na Štrandu

Završetak zimske sezone na Štrandu

0

ThinkstockPhotos-Skola-klizanja-1024x682

Zbog toplog vremena danas će biti privedena kraju zimska sezona na Štrandu.

Zatvaranje klizališta uslovilo je neuobičajeno toplo vreme za ovo doba godine. I pored nešto kraće sezone u odnosu na prošlu godinu, poseta klizalištu premašila je sva naša očekivanja. Ulaznice drugu godinu uzastopno nismo naplaćivali, a broj iznajmljenih pari klizaljki iznosi preko 11.500. To praktično znači da je za četrdesetak dana u čarima klizanja na najlepšoj plaži na Dunavu uživalo između 20.000 i 30.000 Novosađana – navode u “Zelenilu”.

I ovog puta “Gradsko zelenilo” je pokazalo da je društveno odgovorno preduzeće, koje veliku pažnju posvećuje humanitarnim aktivnostima.

Već tradicionalno, organizovali smo humanitarne maskenbale, ovog puta za mališane iz Svratišta za decu u Novom Sadu, a uz podršku gradonačelnika Miloša Vučevića i nekoliko sponzora prikupljena je značajna novčana pomoć za bivšu rukometnu reprezentativku Jugoslavije Nadu Šljukić i njenog sina Miodraga. Kroz školu klizanja koju je i ove zime vodila instruktorka ovog sporta Svetlana Trešnjić prošlo je tridesetak mališana. Od srede, 3. februara, Štrand će za posetioce biti otvoren od 8 do 20 časova, a zakupce kabina podsećamo da do 29. februara na glavnoj blagajni Štranda svakog radnog dana od 10 do 18 časa mogu da obnove ugovore za ovu godinu – saopštavaju nadležni.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Guliver / ThinkstockPhotos