Početna Gradske teme Zbog maratona u nedelju zatvorene neke ulice, više autobuskih linija menja trasu

Zbog maratona u nedelju zatvorene neke ulice, više autobuskih linija menja trasu

0

Zbog održavanja Novosadskog maratona, u nedelju, 13. oktobra od 9.45 do 16 časova biće zabranjen saobraćaj, kao i zaustavljanje i parkiranje u nekoliko novosadskih ulica. To će prouzrokovati i da autobusi JGSP “Novi Sad”, koji saobraćaju na gradskim linijama 1, 7A/B, 8, 11A/B, 12 i 13, u tom periodu koriste izmenjene trase.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave za saobraćaj i puteve, ova zabrana važi za sledeće ulice: Trg slobode, Zmaj Jovina, Dunavska, Beogradski kej, Kej žrtava racije, Bulevar cara Lazara (od Keja žrtava racije do ulice Dr Sime Miloševića), Dr Sime Miloševića, Dr Zorana Đinđića, Dr Veljka Petrovića, Jirečekova, Fruškogorska (od ulice Narodnog fronta do Bulevara despota Stefana), Bulevar despota Stefana, 1300 kaplara, Ive Andrića, Bulevar cara Lazara (od Ive Andrića do kružnog toka).

Autobuski saobraćaj od 9:45 do 16:00 časova u nedelju odvijaće se na sledeći način:

LINIJE 1 i 8

Autobusi na ovim linijama okretanje na Limanu obavljaju desnim skretanjem iz Fruškogorske ulice u Ulicu Narodnog fronta, zatim ulaze desno na Bulevar oslobođenja iz koga skreću desno na Bulevar cara Lazara i saobraćaju do Fruškogorske ulice, odakle nastavljaju postojećom (redovnom) trasom.

Vreme do sledećeg polaska autobusi izdržavaju na stajalištu Narodni front – Fruškogorska ulica.

LINIJE 11A/B, 12

Vozila na ovim linijama neće saobraćati za vreme trajanja Novosadskog maratona.

LINIJA 7A

Iz Ulice Narodnog fronta autobusi skreću desno u Balzakovu ulicu, zatim levo na Bulevar cara Lazara, desno u Ulicu cara Dušana, levo u Futošku ulicu, te Futoškim putem nastavljaju Bulevarom kneza Miloša i dalje redovnom trasom.

LINIJA 7B

Umesto Bulevarom patrijarha Pavla autobusi će saobraćati Futoškim putem, Futoškom ulicom, odakle će skretati desno u Ulicu cara Dušana, zatim levo na Bulevar cara Lazara, desno u Balzakovu ulicu do Ulice Narodnog fronta i nastavljati redovnom trasom.

LINIJA BROJ 13

U smeru sa Detelinare autobusi na raskrsnici sa Bulevarom Evrope i Futoškom ulicom skreću levo u Futošku ulicu, desno u Ulicu cara Dušana, levo na Bulevar cara Lazara do Bulevara oslobođenja i dalje nastavljaju redovnom trasom.

Autobusi okretanje na Limanu obavljaju desnim skretanjem u Fruškogorsku ulicu sa Bulevara cara Lazara, ulaze desno u Ulicu Narodnog fronta, zatim desno na Bulevar oslobođenja, odakle nastavljaju postojećom (redovnom) trasom.

Vreme do sledećeg polaska autobusi izdržavaju na stajalištu Narodni front – Fruškogorska ulica.

Autobusi na izmenjenom delu trase koriste postojeća stajališta drugih.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay