Početna Gradske teme Zbog nepoštovanja kućnog reda komunalna milicija ima pune ruke posla

Zbog nepoštovanja kućnog reda komunalna milicija ima pune ruke posla

Na osnovu naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada od 15. novembra određeno je vreme dnevnog i noćnog odmora u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama i to u periodu od 16.00 časova do 5.00 časova narednog dana.

Mnogi Novosađani se žale na buku u zgradama i baš iz tog razloga komunalna milicija ima pune ruke posla.

Komunalna milicija od 15. novembra izvršila je 417 postupanja po prijavama građana za remećenje kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama. Prilikom postupanja 56 fizičkih lica zatečeno je u težim oblicima remećenja kućnog reda i istima su izrečene propisane kazne i izdani prekršajni nalozi u iznosu od 10.000,00 dinara.

– Ukoliko su ispunjeni uslovi za neometano sprovođenje ovlašćenja prekršajni nalozi izdaju se na licu mesta, dok u slučajevima kada se zbog velikog broja prijava ne može duže zadržavati na mestu postupanja i zbog potrebe za postupanjem na drugim lokacijama prekršajni nalozi se ispisuju naknadno i uručuju putem pošte – rekli su iz komunalne milicije.

Ukoliko lice koje je učinilo prekršaj ne uplati kaznu u propisanom roku od osam dana, prekršajni nalog postaje konačan i izvršan i prosleđuje se nadležnom Prekršajnom sudu radi izvršenja. Propisane kazne su za pravno lice 50.000,00 dinara, za odgovorno lice u pravnom licu 10.000,00 dinara, za preduzetnika 30.000,00 dinara, a za fizičko lice 10.000,00 dinara. Ako se kazna plati u roku od osam dana od prijema prekršajnog naloga, uplaćuje se pola propisanog iznosa.

Dežurni službenici Komunale milicije zaprimaju tokom dana između 50 i 150 prijava građana za remećenje kućnog reda, zavisno od dana u nedelji, pri čemu je najveći broj prijava krajem nedelje.

– Od broja zaprimljenih prijava oko polovina može se smatrati neosnovanima, a jednom delu je remećenje kućnog reda prestalo do trenutka intervencije.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay