Početna Gradske teme Zbog nepoštovanja kućnog reda komunalna milicija ima pune ruke posla

Zbog nepoštovanja kućnog reda komunalna milicija ima pune ruke posla

0

Na osnovu naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada od 15. novembra određeno je vreme dnevnog i noćnog odmora u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama i to u periodu od 16.00 časova do 5.00 časova narednog dana.

Mnogi Novosađani se žale na buku u zgradama i baš iz tog razloga komunalna milicija ima pune ruke posla.

Komunalna milicija od 15. novembra izvršila je 417 postupanja po prijavama građana za remećenje kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama. Prilikom postupanja 56 fizičkih lica zatečeno je u težim oblicima remećenja kućnog reda i istima su izrečene propisane kazne i izdani prekršajni nalozi u iznosu od 10.000,00 dinara.

– Ukoliko su ispunjeni uslovi za neometano sprovođenje ovlašćenja prekršajni nalozi izdaju se na licu mesta, dok u slučajevima kada se zbog velikog broja prijava ne može duže zadržavati na mestu postupanja i zbog potrebe za postupanjem na drugim lokacijama prekršajni nalozi se ispisuju naknadno i uručuju putem pošte – rekli su iz komunalne milicije.

Ukoliko lice koje je učinilo prekršaj ne uplati kaznu u propisanom roku od osam dana, prekršajni nalog postaje konačan i izvršan i prosleđuje se nadležnom Prekršajnom sudu radi izvršenja. Propisane kazne su za pravno lice 50.000,00 dinara, za odgovorno lice u pravnom licu 10.000,00 dinara, za preduzetnika 30.000,00 dinara, a za fizičko lice 10.000,00 dinara. Ako se kazna plati u roku od osam dana od prijema prekršajnog naloga, uplaćuje se pola propisanog iznosa.

Dežurni službenici Komunale milicije zaprimaju tokom dana između 50 i 150 prijava građana za remećenje kućnog reda, zavisno od dana u nedelji, pri čemu je najveći broj prijava krajem nedelje.

– Od broja zaprimljenih prijava oko polovina može se smatrati neosnovanima, a jednom delu je remećenje kućnog reda prestalo do trenutka intervencije.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay