Početna Gradske teme Zbog visokih temperatura biće postavljeno pet česmi i dve cisterne

Zbog visokih temperatura biće postavljeno pet česmi i dve cisterne

cisterna

Zbog visokih temperatura koje su najavljene za naredna dva dana, “Vodovod” će na više lokacija u gradu postaviti cisterne i česme na hidrantima. Davor Santrač iz Službe za informisanje ovog preduzeća za 021 navodi da će biti postavljeno pet česmi i dve cisterne.

“Odlučili smo da postavimo za početak česme na hidrantima, jer na taj način sugrađani mogu dobiti pitku, svežu i hladnu vodu. Lokacije su Pozorišni trg 3, odnosno kod Srpskog narodnog pozorišta, Ulica Zmaj Jovina između brojeva 22 i 24, ispred Uspenske crkve, na uglu Bulevara oslobođenja i Futoške ulice kao i na uglu Novosadskog sajma i Hajduk Veljkove. Pokušali smo da pokrijemo najfrekventnije lokacije. Takođe, biće postavljene i dve cisterne, jedna kod lokomotive na Železničkoj stanici, a druga kod Futoške pijace”, navodi Santrač za portal 021.

Meteorolozi su za naredna dva dana najavili temperature iznad 35 stepeni.

Visoke temperature, kao i vremenske promene veliki su stres za organizam, a da bi se tako teško vreme lakše podnelo, lekari preporučuju da se pije dosta tečnosti, jede lagana hrana bogata vitaminima i ne preteruje sa fizičkim aktivnostima.

Kod meteoropata su moguće glavobolje, slabija koncentracija, razdražljivost i nesanica i preporučuje im da radni dan planiraju prema prognozi, da izbegavaju stresne situacije, odmaraju popodne ili šetaju na otvorenom, posebno pored reke.

Iz kuće ne bi trebalo izlaziti bez flašice vode i lepeze, šetnju gradom ili sunčanje od 11 do 16 časova treba izbegavati.

Autor i foto: 021