Početna Gradske teme “Zelenilo” završava rekonstrukciju Dunavskog Parka

“Zelenilo” završava rekonstrukciju Dunavskog Parka

0

U toku su radovi na uređenju novosadskih parkova, ali i drugih zelenih površina u gradu, a pred Javnim komunalnim preduzećem „Zelenilo“ su i redovni jesenji radovi.

“U Dunavskom parku su završeni radovi na uređenju sistema odvoda atmosferskih voda, kanalizacionih voda i zalivnog sistema i izvršena je revitalizacija jezera”, saopštila je Danica Andrić iz JKP Zelenilo Novi Sad.

U ovom periodu sledi parterno uređenje Dunavskog parka sa rekonstrukcijom dekorativne rasvete, staza, klupa, korpi i naravno sadnja i održavanje zelenila u samom parku, velikog rezervata biodiverziteta, kako biljnog tako i životinjskog sveta.

Ovih dana se kreće sa bušenjem i uređenjem bunara i postavljanjem zalivnog sistema na površini celog Dunavskog parka.

Zelenilo polako ulazi u period mirovanja vegetacije te je jesen pravi period za realizaciju projekata koje je ugovorilo sa Upravom za zaštitu životne sredine i sa Upravom za komunalne poslove.

Jedan od njih je i završetak radova na novom parku na Novom Naselju, između Novog naselja i Nove Detelinare.

“Tamo će se posaditi oko 400 stabala, oko 6.5 hiljade sezonskog cveća. U planu je i sadnja šiblja na Bulevaru Evrope, od Kornelija Stankovića do Futoške ulice, produžetag novopodignutog Bulevara Jovana Dučića, od Kneza Miloša do Somborske rampe i drugi projekti, kao i sadnja dvogodišnjeg cveća, oko 70 hiljada cvetnih jedinica koje će u hesenjem periodu krasiti grad Novi Sad”, saoštila je Andrić.

Izvor: RTV
Foto: NSHronika.rs