Početna Gradske teme Zemljotres kod Tuzle osetio se i u Novom Sadu

Zemljotres kod Tuzle osetio se i u Novom Sadu

0

Zemljotres koji se oko 15 časova dogodio kod Tuzle u Bosni i Hercegovini, snage magnitude od oko 4,7-4,9 Rihtera, osetio se i u Novom Sadu.

Kako su za 021.rs ispričali mnogobrojni građani Limana, Novog naselja, Detelinare, Futoga i drugih delova grada, zgrade su se zatresle, a nemali broj ljudi i u prizemnim kućama je osetio podrhtavanje.

“Čula sam neko pucketanje, a onda i videla da se luster ljulja što me je iznenadilo, ali sam odmah shvatila i da je u pitanju zemljores”, kaže jedna Novosađanka.

Građani su naveli i da je udar zemljotresa trajao oko desetak sekundi.

Podaci sa sajta Republičkog seizmološkog zavoda pokazuju da je bio zemljotres, što je zabeležila i merna stanica na Fruškoj gori.

Kako prenose mediji iz BiH, zemljotres je zabeležen šest kilometara od Mramora, kod Tuzle. Registrovan je na dubini od pet kilometara.

Zemljotres se osetio i u Sarajevu, a registrovan je na udaljenosti od 91 kilometar, podaci su Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC).

Zemljotres se osetio u Bosni i Hercegovini. Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Podsetimo da se i pre mesec dana u Novom Sadu osetio zemljotres koji se dogodio na granici Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Izvor: 021
Foto: Pixabay