Početna Gradske teme Zetska ulica 20 godina bez asfalta

Zetska ulica 20 godina bez asfalta

0

Zetska ulica 20 godina bez asfalta - YouTubeMeštani Adica više od 20 godina čekaju na asfaltiranje Zetske ulice. Stanovnici te ulice kažu kako pred svake izbore vlast obećava sređivanje, ali kako prođu izbori, prođe i volja da im neko konačno sredi ulicu.

Iako žive svega četiri kilometra od centra grada, stanovnici Zetske ulice na Adicama, i dalje nemaju asfaltiran put. Oni koji su kuće izgradili pre više od 20 godina, kažu da se za to vreme ništa nije promenilo.

Više od 20 godina ljudi ovde žive, malo šta se promenilo, kao što vidite, voda je tu s kraja na kraj. Nije reč samo o ovoj ulici, ima tu desetak ulica, pomnožite sa četrdesetak kuća, mnogo je to ljudi. Živimo u Novom Sadu, tu na kilometar od nas je urbani deo grada, a mi živimo kao u 18,19. veku – kaže Dražen Trzin.

Stanovnici Zetske ulice kažu da su legalizaciju platili, pa bi im se grad mogao odužiti barem tako što će im konačno asfaltirati ulicu. Kako pred svake izbore potencijalna nova vlast obećava sređivanje ulice, spremni su da daju glas onome kome će se potruditi da to zaista i uradi.

Odgovor na pitanje zašto se na asfaltiranje Zetske ulice čeka već više od 20 godina i da li se njeno sređivanje može očekivati u skorijoj budućnosti, iz Zavoda za izgradnju grada nismo dobili.

Izvor: RTV
Foto: RTV – YouTube/PrintScreen