Početna Gradske teme Zimska služba “Gradskog zelenila” od noćas na terenu

Zimska služba “Gradskog zelenila” od noćas na terenu

0

Ekipe Zimske službe “Gradskog zelenila” od sinoć u 23 časa nalaze se na terenu, javljaju iz tog gradskog preduzeća.

Kako se navodi, na poslovima čišćenja snega i posipanja soli, rizle i magnezijum-hlorida trenutno je angažovano 145 radnika sa 30 vozila mehanizacije. Prioritet imaju autobuska stajališta i pešački prilazi mostovima, a sneg se uklanja i sa 10 gradskih trgova, Petrovaradinske tvrđave, šetnih staza u parkovima i oko njih itd.

“Gradsko zelenilo” ovom prilikom apeluje na Novosađane da počiste sneg ispred svojih zgrada i lokala, kako bi se omogućilo nesmetano kretanje građana.

Usled snežnih padavina koje su otežale prilaz svim novosadskim pijacama, iz JKP “Tržnica” javljaju da ulažu sve moguće napore kako bi se sneg uklonio u meri neophodnoj za nesmetan pristup tezgama kako prodavcima, tako i kupcima na pijacama. Zimska služba ovog preduzeća celu noć je čistila sneg sa pijaca. Pored dovoljne količine industrijske soli za posipanje po pijacama i oko njih, angažovani u Zimskoj službi opremljeni su i dobrom mehanizacijom, a sve u cilju što efikasnijeg uklanjanja snega i leda sa pijačnih prostora. Zbog pojačanih padavina, na poslovima rada Zimske službe angažovani su svi zaposleni u Preduzeću. “Pored maksimalne angažovanosti da pijace i prilazi pijacama budu prohodni, građani se mole za razumevanje kao i dodatni oprez koji je neophodan usled vremenskih okolnosti”, poručuju iz “Tržnice”.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Gradsko zelenilo