Početna Gradske teme Zimska služba JKP “Put” u prvom stepenu pripravnosti

Zimska služba JKP “Put” u prvom stepenu pripravnosti

0

Zimska služba JKP “Put” je trenutno u prvom stepenu pripravnosti i dvedesetčetvoročasovnom dežurstvu. Četiri vozila s posipačima redovno obilaze celu teritoriju Novog Sada, kao i sremsku stranu koja je u nadležnosti JKP “Puta”.

Zbog niske oblačnosti, temperature i guste magle, kolovozi su vlažni i klizavi pa u toku noći i ranih jutarnjih časova postoji mogućnost stvaranja poledice. Upravo zbog toga, neophodna je velika pažnja u saobraćaju, poštovanje saobraćajne signalizacije i brzina prilagođena uslovima na terenu.

Prethodnih dana, ekipe JKP “Put” svakodnevno su posipale mostove, nadvožnjake i natputnjake rastvorom magnezijum-hlorida, dok su rastvorom soli posipale saobraćajnice prvog prioriteta, linije gradskog prevoza, bulevare i kružne tokove.

Na sremskoj strani redovno se tretiraju saobraćajnice prvog prioriteta, usponi i deonice državnih puteva u nadležnosti JKP “Put” koje to preduzeće održava za potrebe JP “Putevi Srbije”.

Pažnja se obraća na državne puteve na kojima se na pojedinim deonicama s obližnjeg terena sliva voda na kolovoz, zbog čega se obavezno preventivno posipaju putnom soli. To se odnosi na puteve Petrovaradin – Paragovo, Sremska Kamenica – Rakovac i Rakovac –Zmajevac, kao i na putevima Novi Sad – Rumenka – Stepanovićevo – Zmajevo i Kać – Budisava – Kovilj. Na putevima prema Begeču, Futogu i Sremskoj Kamenici primećeni su ostaci blata na kolovozu, na šta treba obratiti pažnju prilikom vožnje.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay