Početna Gradske teme Zimske službe novosadskih preduzeća spremne za padavine

Zimske službe novosadskih preduzeća spremne za padavine

Zimske službe svih gradskih javnih i javno-komunalnih preduzeća su spremna za predstojeće snežne padavine, konstatovano je danas priliskom obilaska mehanizacije.

Članovi Štaba zimske službe danas su obišli punktove Zimske službe “Puta”, “Zelenila”, “Parking servisa” i “Čistoće”.

Povećan je broj vozila i alata namenjih radu Zimske službe tako da svake godine time poboljšavamo i rad ove službe, odnosno stanje na putevima. Sva preduzeća su, što se tiče mehanizacije, opreme i ljudstva, pripremljena i sa velikim iskustvom iz prethodnih godina spremno dočekuju i ovu zimu” rekao je član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić i naglasio da su preduzeća u potpunosti spremna za rad.

Rukovodilac Zimske službe “Puta” Gojko Etinski rekao je da je u cilju efikasnijeg rada Zimske službe pored punkta soli u krugu preduzeća, organizovan i drugi punkt na sremskoj strani u krugu “Vodovoda i kanalizacije”.

U toku zime Zimska služba “Puta” održava državne puteve prvog i drugog prioriteta na teritoriji Novog Sada u dužini oko 800 kilometara, kao i državne puteve u dužini od oko 80 kilometara. Zimska služba raspolaže sa 25 posipača i 39 raonika, a u slučaju vanredne situacije angažuje se 28 posipača i 57 raonika za sneg. Osim ovih vozila i mašina u rad zimske službe su uključena i druga vozila i mašine koja transportuju so, sneg i drugi materijal, kao i mašine koje vrše utovare i istovare. Nabavljena je jedna građevinska mašina sa raonikom, dok je u toku nabavka tri poluteretna vozila sa rotacionim posipačima i raonicima“, rekao je Etinski.

Predviđena količina nabavke soli za ovu sezonu je 5.000 tona, od čega je oko 650 tona namenjeno ustanovama od javnog značaja i ostalim javno-komunalnim preduzećima.

Izvor: 021.rs

Foto: Grad Novi Sad