Početna Gradske teme “Živi Informator” sutra u Novom Sadu

“Živi Informator” sutra u Novom Sadu

0

balkanidea-novi-sad-jpg_660x330

Grupa volontera omladinske organizacije “BalkanIDEA Novi Sad” u petak 18. marta, u periodu od 12 do 16 časova, organizuje događaj namenjen budućim studentima i studentkinjama – “Živi informator”.

“Živi informator” dešava se drugu godinu zaredom, a osmišljen je sa željom da sadašnjim učenicima viših razreda srednje škole, a posebno maturantima, pružiti dobar uvid u to kako izgledaju studije na različitim smerovima i fakultetima. Uz to, budući brucoši moći će da saznaju i šta, uopšte, znači biti student, odlaziti na predavanja i vežbe, prijavljivati i polagati ispite i slično.

Kroz razgovor sa onima koji već studiraju, a po modelu “Žive biblioteke”, zainteresovani će imati mogućnost da postave pitanja kakva žele o svim nedoumicama i temama kojih u klasičnim štampanim i elektronskim informatorima nema.

Ove godine, “Živi informator” okupiće studente i studentkinje sa devet različitih fakulteta u Novom Sadu, i preko dvadeset smerova.

Srednjoškolci i drugi posetioci mogu očekivati razgovor sa studentima: arhitekture, biologije, biomedicinskog inženjerstva, elektroenergetskog softverskog inženjeringa, energetike, elektronike i telekomunikacija, engleskog jezika, ekologije, ekonomije, farmaceutskog inženjerstva, gastronomije, grafičkog inženjerstva i dizajna, građevine, hotelijerstva, informacionih tehnologija, istorije, medicine, muzičke akademije, pedagogije, računarstva i automatike, turizma, veterine, žurnalistike.

“Živi informatr” biće realizovan u prostorijama “Infopolisa – Omladinskog info centra”, koji se nalazi u suterenu Apolo centra, Trg slobode 3.

Ulaz je slobodan.

Izvor: RTV
Foto: Logo