Početna Intervju dana Branislava Borkovački: Nedostatak informisanosti stvara strah!

Branislava Borkovački: Nedostatak informisanosti stvara strah!

 

obrve4

Gotovo nijedna žena nije zadovoljna svojim prirodnim izgledom obrva, njihovim lukom i debljinom, zbog čega ih čupaju! Retke, svetle, loše počupane, s rupama od ožiljaka ili jednostavno nesavršene obrve nikako nisu lepe. Japanska metoda iscrtavanja obrva će vas oduševiti jer pruža dugotrajne rezultate. Tehnika spada u kategoriju polutrajnog make up-a (‘semi-permanent’). Japanska metoda omogućava da se dobije prirodan izgled obrva, a dlačice se čupaju samo izvan iscrtanog oblika, dok se ostavlja što više pridonih dlačica i docrtavaju one koje nedostaju kako bi obrve dobile gustinu. Rezultat je toliko prirodan da je razlika između obične i nacrtane obrve gotovo nevidljiva. Stručnjak i šminkerka Branislava otkriva nekoliko važnih koraka i specifičnosti ove metode.

Koliko dugo se baviš profesionalnim šminkanjem?

Profesionalnim šminkanjem počela sam da se bavim sasvim spontano, na nagovor devojaka koje su videle kako sebe sminkam. Dešavalo mi se da mi u javnom prevozu žene prilaze i pitaju ko me šminka… Tako sam krenula da uslužno šminkam poznanice, bez nadoknade… I jednom mi je jedna od njih rekla: “Ti treba ovim da se baviš”. To je bila jedna mala “buvica” i od toga je sve počelo. Ideje su se gomilale… Zatim sam krenula na razne obuke i vrlo brzo se moj hobi razvio u posao. Profesionalno se bavim ovim poslom 3 godine.

obrve3

Kako si odlučila da se baviš japanskom metodom iscrtavanja obrva?

Na to što sam završila obuku kod maestralnog Branka Babića i počela da se bavim japanskom metodom iscrtavanja obrva, gledam kao na nadogradnju prvobitnog posla. Vrlo često su mi na šminkanja dolazile žene sa nepravilno iscrtanim obrvama. Sa radom koji je neretko bio vidno asimetričan i žalile se na problem. Kako sam svesna svog perfekcionalizma, koji je ključan faktor dobro odrađenog tretmana, rešila sam da upišem taj kurs.

obrve5

Da li je za ovaj vid tretmana potrebna hrabrost i koliko je važno da ti klijenti veruju?

Od krucijalne važnosti je poverenje klijenta. Mnogo bitnije je upravo poverenje u stručno lice od hrabrosti. Bolnost tretnama je svedena na minimum, tako da mesta za strah nema. Bitno je da mi, koji radimo tretman, damo klijentkinjama apsolutno sve informacije pre tretmana, tako da svaka sumnja i nedoumica budu otklonjene. Informacije o tome kako će teći tretman, kao i posttretmanski tok. Nedostatak informisanosti stvara strah, a mi to moramo da otklonimo.

 

obrve6

Koje su mane a koje prednosti ovog tretmana?

Prednosti, a i svrha rada jeste to što možemo da podebljamo i/ili potpuno promenimo nepravilan oblik postojećih obrva, a maksimum prirodnih se čuva. Obrve daju mnogo na sveukupnom izgledu lica žene, tako da trebaju biti savršenog oblika. Prednost je takođe i to što ova metoda ne ostavlja ožiljke, već traje koliko i sam proces regeneracije ćelija kože (oko godinu dana je trajnost, zavisno od stanja i tipa kože). Metoda ne iziskuje lasersko skidanje, kao klasična tetovaža. A upravo to možemo smatrati jedinim nedostatkom. To što na nekih godinu dana treba raditi osveženje boje, ukoliko želite da su uvek intenzivne boje (vremenom blede).

Kolika je zastupljenost ove metode kod nas?

Poslednjih godinu dana, ova metoda je doživela potpunu ekspanziju. Gotovo svaka žena se odlučuje na tretman. Svakodevno njihovo crtanje iziskuje mnogo vremena, a i koncentracije, pa je logično i zašto je to tako.

Da li misliš da su žene spremne da izdrže sve zarad lepote?

Naše devojke, a i starije gospođe, vode računa o svom izgledu, nezi kože, kose… To je ono što me oduševljava iznova i iznova, svaki put kada prošetam gradom i apsolutno pozdravljam. Samim tim što nam je svima bitno da u svakom momentu izgledamo lepo i sveže, ono što nam semi-permanent pruža uz minimalnu bol tokom tretmana je zanemarljivo,naspram onoga šta dobijamo.

obrve

Savet svim ženama koje nisu a htele bi da rade japansku metodu?

Savet ženama je da, ukoliko nisu srećnice sa savršenim obrvama i jakim i mnogobrojnim dlačicama u ovoj regiji, prepuste se stručnjaku koji će ih iscrtati, kao da su oduvek tu i bile. Imamo tu sreću da živimo u dobu kada možemo maksimalno da istaknemo sve ono lepo na nama, uz relativno malu novčanu nadoknadu.

Autor: Tamara Kovačević