Početna Intervju dana “Budi donor, postani heroj”: Obeležen Svetski dan bubrega

“Budi donor, postani heroj”: Obeležen Svetski dan bubrega

0

budi donor2
Povodom Svetskog dana bubrega koji se danas 12. marta obeležava u više od sto zemalja u svetu, na Trgu slobode u Novom Sadu okupili su se sportisti, glumci, muzičari, novinari, književnici, kao i studenti, volonteri Crvenog krsta, predstavnici Udruženja građana i mnogi drugi koji su podržali akciju “Budi donor, postani heroj”.
“Ko spasi jedan život, kao da je spasao ceo svet”, ova rečenica danas u centru Novog Sada ponavljana je više puta.
Građani Novog Sada mogli su da se raspitaju o čemu se zapravo radi, gde treba otići za prave informacije, koliko je zapravo ovakva jedna odluka bitna za naše živote, ali i za živote drugih ljudi.

budi donor1

Jelica Alargić ovim putem zahvalila se svima koji su podržali akciju i rekla:
“Jako mi je drago što smo se u ovolikom broju okupili ovde i ovim putem se svima zaista svima zahvaljujem, posebno hvala promoterima ove akcije kao što su Nenad Pagonis, Jelena Bačić Alimpić, Milan Mumin koji zaista ukazali na značaj koliko je bitna transplatacija i donacija organa. Svi smo pokazali da smo heroji ove akcije, jer ni vreme ne može da nas spreči da pomognemo onima kojima je to zaista potrebno, a transplatacija je jedina oblast u medicini koja zahteva učešće građana i građanki”.

budi donor

Na Jelicinu izjavu nadovezao se i Milan Mumin koji nam je ovoga puta otkrio i malu tajnu:
“Zaveštao sam još davno u Americi moje organe vida, oči, a ovde planiram da zaveštam i ostale organe, zaista mislim da je ovo značajna akcija, jer možemo nekome spasiti život”.
Pomozite i vi. Budite donor, postanite heroj.

budidonor5

budi donor3

budi donor4

Autor: Ivana Knežević
Foto: Zoran Dejanović