Početna Intervju dana Dejan Zorić, “Agrotech”: Zadovoljstvo kupaca nam je na prvom mestu

Dejan Zorić, “Agrotech”: Zadovoljstvo kupaca nam je na prvom mestu

0

Kompanija “AgroTECH PMD” d.o.o. sa sedištem u Trešnjevcu (Opština Kanjiža) osnovana je 2008. godine. Zastupnik je “Steyr-a”, jednog od najpoznatijih svetskih proizvođača traktora, ekskluzivni zastupnik najvećeg Evropskog proizvođača prikolica “Fliegl”, kao i renomiranog danskog proizvođača priključne mehanizacije “He-va”. U ponudi kompanije mogu se pronaći i proizvodi tj. brendovi kao što su “Armatrac”, “Versatile”, “Rostselmash”, “Sulky”, “Idrofoglia”, “Berthoud”, “Rauch”, “Ma/Ag”, “Zanon”, “Gregoire Besson” i drugi. O stalnom proširivanju ponude, delatnostima kompanije i načinima njenog poslovanja, za naš portal govori direktor prodaje, Dejan Zorić.

Po potrebi, poslovnim partnerima obezbeđujete i odgovarajuće finansiranje preko banaka ili lizing kuća. Šta je zajedničko vašoj kompaniji i ljudima s kojima sarađujete?

– Pored prodaje i održavanja mehanizacije, kompanija Agrotech je u prilici da svojim partnerima obezbedi i odgovarajuće finansiranje preko banaka ili lizing kuća. Prodajni tim “AgroTECH” kompanije upoznat je i stalno prati raspoložive konkurse putem koji poljoprivrednici mogu da obnove mehanizaciju i ostvare povraćaj sredstava za kupovinu iste.

U kojoj meri i na koji način su se s godinama menjali zahtevi kupaca?

– Zahtevi kupaca u većini slučajeva prate konkurse koji su raspisani. U zavisnosti od konkursa interesovanje kupaca bilo je za najnovije modele traktora “Steyr” sa najnovijom gereneracijom motora, zatim bilo je konkursa gde su kupci bili ograničeni sredstvima koje mogu da potroše i tada je najveće interesovanje bilo za traktore “Armatrac” turske proizvodnje koji su povoljniji. Očekujemo da nakon izrazito sušne godine koja je iza nas, sledeće godine poraste interesovanje za opremom za navodnjavanje i tu možemo da ponudimo tifone italijanskog proizvođača “Idrofoglia” i sisteme za navodnjavanje “T&L” američke proizvodnje.

Podržali ste projekat Izbor za najbolje poljoprivredno gazdinstvo i najboljeg mladog poljoprivrednika u Republici Srbiji za 2022. godinu. Kako je došlo do saradnje?

Saradnja sa “Srpskim udruženjem mladih poljoprivrednika” počela je od samog osnivanja, jer smo prepoznali i prihvatili ideju postajanja ovakvog udruženja. Članovi udruženja su iako mladi poljoprovrednici osobe koje mogu da prate najnovije tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji i da utiču da se u budućnosti tehnologija proizvodnje promeni i unapredi.

Kakva je budućnost poljoprivrede kod nas, u regionu i svetu iz perspektive “Agrotech” kompanije?

– Poljoprivredu u budućnosi u pogledu mehanizacije kojom će se obavljati poslovi vidim sa mnogo više digitalne opreme koja će se nalaziti kako u traktorima tako i u priključnim mašinama. Pod digitalnom opremom mislim na razne uređaje koji mogu da prate učinak, potrošnju repromaterijal, i naravno da se uz pomoć te tehnlogije ostvari velika ušteda u potrošnji. Neki od takvih uređaja su već dostupni na našem tržištu i već se nalaze u našoj ponudi. Naveo bih nekoliko: telematika u traktorima, navigacioni sistemi sa kontrolisanim radom priključne mehanizacije, skeneri koji prate stanje useva i stanje zemljišta.

Koji su vaši planovi za budućnost, čemu težite i šta je potrebno da biste realizovali ciljeve?

– Naša misija je da kupcima obezbedimo najviši nivo kvaliteta u prodajnim i postprodajnim uslugama. Ako su kupci zadovoljni i mi smo. Vizija nam je da na srpskom tržištu imamo najveći izbor poljoprivrednih mašina i da nas naši sadašnji i budući kupci gledaju kao partnera na kojeg uvek mogu da se oslone i sa kojim će u svako doba moći da imaju kvalitetnu saradnju.