Početna Intervju dana Kaya: Volela bih kada bi mi se desila nova pesma koja će...

Kaya: Volela bih kada bi mi se desila nova pesma koja će me “izuti iz cipela” na prvo slušanje

kaja

Popularna pevačica Katarina Ostojić poznatija kao Kaya, godinama dominira popo muzičkom scenom, kako stasom tako i glasom. Kako je u protekle dve godine povukla odlučila da se povuče sa scene, posvetila se  porodici i svojim najbližim prijateljima. Trenutno uživa sa svojom ćerkicom i mužem u Belgiji, gde inače i živi, a ostatak svog slobodnog vremena posvetila je sportu u koji se, kako kaže i zaljubila. Nekada je inspiraciju pronalazila u pisanju pesama, a sada je vežbanje to koje je inspiriše i pokreće, a šta je Katarina još otkrila o svom životu za naš portal, saznaćete u narednim pasusima.

Kako ste provodili vreme proteklih godina?

Protekle dve godine sam provela na odmoru od svega što mi se dešavalo tokom intenzivnog bavljenja svojom karijerom… Posvetila sam se svom detetu i sebi, svojoj porodici, počela da se bavim sportom i zaljubila se u isti.

kaja i cerka

Kada planirate da se vratite na muzičku scenu, obzirom da Vas se publika zaželela?

Sada već polako počinjem da razmišljam o novoj muzici, ali bez bilo čijeg pritiska. Onako čisto iz ljubavi i zadovoljstva.

Postojite na sceni već godinama, i svedok ste različitih promena, kako u samoj muzici, tako i u produkciji, distribuciji i sl. Da li su stvari danas bolje nego pre npr. 10 godina ili i dalje stagniramo? Da li je teže započeti celu tu priču danas ili u vreme Vaših početaka?

Na našoj muzičkoj sceni je dosta kopija, produkcijski je i dalje prilično traljavo, postoji svega par njih koji vrede kad je muzika u pitanju. Meni već godinama muzička scena u Srbiji izgleda kao jedno pleme unutar koga ta neka njihova politika funkcioniše, ali niko ne zna šta se dešava van tog plemena, čak ni ne žele da otkrivaju… Mislim da je danas mnogo manje cenjena dobra muzika, sve se svodi na dobar šou i prilično je sve banalizovano. Odeš u rijaliti i već sutradan si zvezda… Takođe, danas ima i previše raznih muzičkih takmičenja koja su iznedrila razne zvezde koje doduše nisu tako dugo sijale…

kaja2

Vaša muzika se generalno može podvesti pod pop žanr. Kako bi opisali stanje na našoj muzičkoj sceni?

Što se tiče pop muzike, mislim da Srbija nije najpovoljnije tržište za istu… Žanr pop se uveliko sveo na “pop-folk” jer ljudi vole da čuju i neke folk motive, na taj način im se ta pop muzika najlakše proda.

Da li se slažete sa konstatacijom da najlepše melodije rađa tuga?

To je istina. Iz ličnog iskustva znam da je to tako. Mada što se mene tiče, ja sam imala jedan period kada mi je to pisanje išlo i kada mi je pričinjavalo zadovoljstvo da se time bavim. U poslednje vreme mi to baš i ne ide, valjda je to samo jedan period u životu koji ce proći.

kaja i muz

Vi ste bili tip devojke koji voli kvalitetne zabave, imate li sada vremena za to?

Iskreno, i to se kod mene malo promenilo, sada mi je veće zadovoljstvo da provedem kvalitetno vreme sa dragim ljudima uz dobro vino kod kuće ili u nekom dobrom restoranu… Mada naravno, volim ponekad i da otputujem i obiđem dobre klubove u gradu u kom se nalazim.

Koji su vam planovi za budućnost?

Volela bih kada bi mi se desila nova pesma, ali ne bilo kakva, nego ona koja će me “izuti iz cipela” na prvo slušanje. A pored toga, imam u planu i da otvorim svoj fitnes centar, u narednih par godina, jer je sport zaista postao moja nova ljubav.

kaja fit

kaja trening

Autor: Tamara Kovačević, NsHronika.rs