Početna Intervju dana Nina Karlavaris: Pravilo je da na plaži nema pravila!

Nina Karlavaris: Pravilo je da na plaži nema pravila!

unnamed (12)

Za njene modele kupaćih kostima je specifično da u njima ne možete ostati neprimećeni.

Njen stvaralački proces podrazumeva maksimalnu pažnju prema svakoj osobi za koju kreira i veliku posvećenost pri izradi kostima, u cilju da će ih neko poneti sa ponosom I nju predstaviti u najlepšem dobu godine na najbolji moguć način.

Šta nam Nina savetuje za predstojeće letnje dane pročitaćete u njenom intervjuu za naš portal.

unnamed (14)

Predstavi sebe u najkraćim crtama?

Ja sam spontana, kreativna i uporna.. Treba li još nešto dodati?

Možeš li da našim čitaocima ispričaš čime se baviš?

Dizajniram. Počela sam sa grafičkim dizajnom, koji sam i studirala, a završila u modnom dizajnu. Sada radim kupaće kostime i obuću.

Kako je počela bajka kupaćih kostima?

Vrlo spontano, volim leto, a živim kreativnost, kombinacija ta dva elementa je izrasla u posao koji vec petu godinu radim i interesantno je da svake naredne godine samu sebe iznenadim koliko vrcam od ideja i potrebe da stalno stvaram nešto novo.

unnamed (15)

Gde se pronalaziš ideja za sve ovo što možemo da vidimo?

Svuda. Ideje su svuda oko nas, treba znati opaziti, videti i upotrebiti. To je draž svega.

Ispričaj nam nastanak jednog proizvoda

Vrlo često mi se dešava da na papiru imam jednu viziju, a u procesu nastajanja tog modela – improvizacijom nastaje sasvim druga stvar. To je čar krecije – nema pravila, ne treba se grčevito držati za ideju vodilju, jednostavno te situacija i okolnosti i spontanost odvedu nekad u nekom drugom smeru. Pravljenje jednog modela izgleda otprilike ovako: crtež na papiru, biranje materijala i boja, razgovor sa krojačem, izrada kostima, menjanje, kombinovanje, improvizacija, kad je gotov – predstavljanje kostima “publici” u najboljem mogućem svetlu i ambijentu.

unnamed (16)

Gde nabavljaš materijale?

Uglavnom iz Italije, ali nema pravila… Ima različitih vrsta likre i ja već na pogled znam koliko je koja kvalitetna, čvrsta, rastegljiva. Najbitnije mi je da su to kvalitetni materijali, zbog devojaka koje nose moje modele, ali I zbog mene.

Kolko se vezuješ za stvari?

Za materijalne stvari nisam uopšte vezana, sem ako to nisu stvari koje su mi potrebne za posao, kao što su kompjuter, telefon. Bez telefona sam kao bez glave, sve mi se u njemu nalazi, pa često kažem da sam i zavisna od telefona.

U čemu devojke greše na plaži?

Ne volim da postavljam neke uslove ili pravila za plažu. Mislim da svi idemo na plažu da se odmorimo i opustimo i zato je pravilo da nema pravila. Mislim da je meni lično praktičnost na prvom mestu, pa stoga ne nosim štikle i šminku na plažu, ali ne osuđujem ako neko nosi. Vrlo cenim i poštujem različitosti.

untitled

Šminka na plaži – da ili ne ?

Ja ne.

Jednodelni ili dvodelni kupaći?

Dvodelni. Uvek, uvek!

Da možeš da menjaš nešto u Novom Sadu to bi bilo šta?

Da ima više pet friendly kafića.

Ko može da ponese tvoje modele?

Svi. Apsolutno. Ja kreiram i za bebe, mlade devojke, mame i za žene u godinama.

Poruka za Novosađane?

Uživajte u letu 2015!

unnamed (18)

Autor: Ivana Knežević, NsHronika.rs