Početna Intervju dana Tijana Bogićević: Možda nisam najpopularnija pevačica u Srbiji, ali imam divnu publiku...

Tijana Bogićević: Možda nisam najpopularnija pevačica u Srbiji, ali imam divnu publiku koja zna da ceni to što radim!

1

tijana naslovna

Tijana Bogićević, naša mlada pop i soul pevačica je još od ranog detinjstva pokazala svoj muzički talenat, pevajući i uveseljavajući svoje ukućane a potom ju je ta ljubav prema muzici odredila i u profesionalnom smislu.. Njeni počeci su bili vezani za nastupe sa Vladom Georgievim, kojem je čitavih devet godina pevala prateće vokale. Paralelno sa tim angažmanom, osnovala je sa svojim kolegama bend ” Shanene”, koji je ubrzo postao jedan od vodećih na klupskoj sceni. Danas gradi svoju solo karijeru, u Americi, gde je i od skora uplovila u bračne vode sa svojim izabranikom, koji je isto muzičar i koji je, kako kaže, u potpunosti razume, podržava i bodri.

Kako se javila ljubav prema pevanju, ko su bili tvoji uzori?

Oduvek sam samo želela da pevam, to je koliko se ja sećam, a i članovi moje porodice kažu isto. Mama mi je rekla čak i da su se malo plašili za mene u početku jer sam jedva pričala, ali sam zato znala sve reči nekih dečijih pesmica.. E sad, možda mama samo voli tako da se seća.. Kasnije, kad sam izašla iz faze dečijih pesmica zaljubila sam se u Whitney Houston i ta ljubav je ostala do dan danas..

Dugo godina si pevala prateće vokale Vladi Georgievu! Koliko je jedno takvo iskustvo bitno za mladog pevača?

Pevala sam samo Vladi Georgievu, a i to je bilo predugo. Nije takvo iskustvo uopste bitno za mladog pevača ali nije na odmet. Zavisi kakve su kome ambicije, ali svakako ne bih preporučila nekom ko je vanserijski talentovan da peva prateće vokale devet godina.

Koliko su ti ta poznanstva i angažmani pomogli da započneš svoju samostalnu karijeru?

Svako poznantsvo znači. U stvari, poznanstva su jedino i bitna, pogotovo u današnje vreme kad, nažalost, očigledno talenat ništa ne znači..

tijana1

Koji je to pravac u muzici koji ti preferiraš, i da li bi radila nešto samo zato što to tržište zahteva od tebe, iako lično to ne voliš?

Ne znam kako bih svrstala svoj pravac u odnosu na muzičke pravce u Srbiji, ali definitivno je to neki pop. Pop, soul…
Nisam nikad radila nešto što tržište zahteva od mene, jer ne daj bože da jesam. Mislim da je baš to i razlog zbog čega ljudi vole to što radim, kao i jedan od razloga što sam otišla iz Srbije.

Trenutno si u Americi, sa svojim suprugom koji je isto muzičar. Da li radite zajedno i koliko ti to znači?

Otkad sam ovde, imam potpuno drugačiji pogled na sopstvenu karijeru u Srbiji i shvatila sam da sam zaista bila istrajna i odlučna, a to čak i ovde mnogi nisu i zaslepljenost slavom i “tržištem” izjeda toliko predivno talentovanih ljudi.. To što je moj muž, takođe pevač je ogromna prednost jer me u potpunosti razume, podržava i bodri… Nismo još uvek ništa konkretno radili zajedno, osim što sam mu pevala prateće na jednoj pesmi. Haha , eto sad opet ja i prateći.

Kakvi su ti planovi, pripremaš li nešto novo?

Planiram da pesme koje sam nedavno snimila u akustičnoj verziji dobiju i svoj pravi studijski snimak, i ponosna sam što i pored toga što nisam najpopularnija pevačica u Srbiji, imam divnu publiku koja ceni to što radim. I to poštovanje je obostrano.. Uvek mi je plan ili bolje reći namera, da ljudima pružim nešto novo.

Šta za tebe predstavlja Novi Sad?

Novi Sad će uvek biti “ a place I call home…”

tijana

Autor i foto: Bojana Šević

1 KOMENTAR

  1. Jedna pre svega predivna osoba…A glas anđela. Moja porodica i ja ti želimo svu sreću na privatnom i poslovnom planu… Nadam se da ćemo se videti uskoro…

    Igor Jurić

Comments are closed.