Početna Kultura 22. Novosadski džez festival: Onlajn koncerti za ljubitelje džeza širom sveta

22. Novosadski džez festival: Onlajn koncerti za ljubitelje džeza širom sveta

0

U korak sa brojnim svetskim manifestacijama, koncertima i festivalima, usled pandemije koronavirusa, koncertni program 22. Novosadskog džez festivala biće održan online, na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada i Fejsbuk stranici Novosadskog džez festivala od 12. do 14. novembra, dok će uvodne sadržaje festivala, muzičke radionice, od 9. do 13. novembra, imati priliku da poseti ograničen broj ljudi.

Koncertni program koji čine velika imena srpskog džeza biće održan u Kulturom centru Novog Sada, na mestu gde je održano i prvo izdanje ovog festivala. Prvi put u istoriji Novosadskog džez festivala, koncerte će imati priliku da prate ljubitelji džez muzike sa svih strana sveta, isključivo onlajn.

Poseban segment festivala čine muzičke radionice koje će biti održane u Kulturnom centru Novog Sada u klubu “Tribina mladih”, kao i u kulturnoj stanici “Svilara”, a nemuzički sadržaj predstaviće izložba džez fotografija “Svetlopisi jednog muzičara: džez priče” fotografa Miroslava Majstorovića.

Prve večeri koncertnog programa, u četvrtak, 12. novembra biće upriličeni prenosi koncerata Big Benda RTS-a od 20 časova, zatim sastava MING od 21 i Thrill Seeking Polymers od 22 časa.

Drugog dana festivala, iz svojih domova, muzički sladokusci će imati priliku da prate koncerte sastava Drama Quartet, Kurina trio i Miloš Branisavljević Quartet, a poslednjeg dana festivala, 14. novembra, nastupiće Ivan Švager i Ambire band, Viktor Tumbas i Schime.

Prvo online izdanje Novosadskog džez festivala možete pratiti na Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay