Početna Kultura 36. samostalna izložba Mile Gvardiol u Galeriji “Platoneum”

36. samostalna izložba Mile Gvardiol u Galeriji “Platoneum”

0
dav

U četvrtak 3. novembra u 18 časova u Galeriji “Platoneum” u Novom Sadu biće otvorena trideset šesta samostalna izložba slika prof. dr Mile Gvardiol pod nazivom “Quo vadis?”.

Serija slika, plodnog likovnog opusa Mile Gvardiol, imenovana “Quo vadis”, kao ključni motiv ima stepenice i potvrđuje fasciniranost autorke za savremeno, za arhitekturu, kako u formi tako i u izražaju. Urbani motivi Milinih dela ne samo da očaravaju zbog svoje kompleksnosti, grandioznosti i dimenzija nego i zbog magijske moći da nas opčine i uvedu u sliku tražeći od nas ucešće, kaže se u pregovoru kataloga izložbe.

Mila Gvardiol je rođena 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu gde je i doktorirala na Univerzitetu umetnosti na Interdisciplinarnim studijama. Izlagala je na 35 samostalne i preko 250 grupnih izložbi u zemlji i regionu. Učesnica je međunarodnih slikarskih kolonija kao i festivala digitalne umetnosti. Nekoliko puta je nagradjivana za svoj rad. Zaposlena je u zvanju vanrednog profesora na Fakultetu za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo