Početna Kultura Aplikacija e-Sveznalica boravak dece u Muzeju Vojvodine čini interesantnijim

Aplikacija e-Sveznalica boravak dece u Muzeju Vojvodine čini interesantnijim

0

Muzejska e-Sveznalica je mobilna aplikacija koja boravak dece u Muzeju Vojvodine čini interesantnijim, aktivnijim i bogatijim. Prilagođena je za decu od 5 do 10 godina, a mogu je koristiti samostalno ili u društvu roditelja na stalnoj postavci Muzeja Vojvodine.

Kako živimo u vremenu kada se informaciono-komunikacione tehnologije razvijaju brzinom svetlosti, tako i Muzej Vojvodine ide u korak sa vremenom. Shodno tome, kreirana je edukativna mobilna aplikacija pod nazivom muzejska e-Sveznalica.

“Suština ove muzijske e-Sveznalice je da vi šetate i pratite preko mobilne aplikacije razgovor Božidara, Mie i kustoskinje koja ih dočekuje u muzeju. Oni su predstavljeni u tehnologiji proširene relanosti, što čitavom projektu daje veliku dozu atraktivnosti, to je prosto atraktivno današnjoj deci. Oni vas kroz razgovor poučavaju neke stvari, a kasnije dobijate zadatak i to 10 zadataka potpuno različitog tipa, gde ćete se i sami uključiti u ovo istraživanje”, objašnjava Slađana Velendečić, viši kustos-pedagog.

Ni pandemija koronavirusa nije mogla da spreči ljubitelje muzeja koji su ovu edukativnu avanturu pratili iz udobne fotelje svoga doma.

“Ova vrsta digitalizacija je nama važna i zbog toga da čak i oni koji ne mogu da dođu u muzej, da mogu da istraže šta je to što mi imamo. Tako da za sve one koji nisu u mogućnosti da koriste na stalnoj postavci, mi smo osmislili jednu posebnu slikovnicu koja može da se kupi u našoj suvenirnici za simboličnih 100 dinara i uz pomoć te slikovnice kod kuće možete aktivirati naše šarmantne drugare da vam trčkaraju po kuhinjskom stolu i pričaju muzejske priče”, kaže Slađana Velendečić, viši kustos-pedagog.

Mobilnu aplikaciju e-Sveznalica možete besplatno preuzeti iz Google Play prodavnice i tako putovati kroz vremeplov.

Izvor: RTV
Foto: Printscreen