Početna Kultura Balet “Dama s kamelijama” onlajn na sajtu SNP-a

Balet “Dama s kamelijama” onlajn na sajtu SNP-a

0

Balet u dva čina “Dama s kamelijamaĐuzepea Verdija biće emitovan od ponedeljka, 27. aprila na sajtu i jutjub kanalu Sprskog narodnog pozorišta.

Balet će moći da se pogleda onlajn od ponedeljka u 14 časova do srede, 29. aprila u 14 časova.

Libreto: Krunislav Simić, prema istoimenom romanu Aleksandra Dime Sina
Orkestracija: Aleksandar Kojić
Koreograf i reditelj: Krunislav Simić
Dirigent: Aleksandar Kojić
Scenograf: Geroslav Zarić
Kostimograf: Bojana Nikitović

U glavnim ulogama: Ana Đurić (Margerita Gotje), Andrej Kolčeriu (Arman Dival), David Gruoso (Gospodin Dival, Armanov otac), Katarina Kljajić (Madam Olempa)

“Na baletsku scenu SNP-a vratila se 13. oktobra 2018. godine premijerno obnovljena ‘Dama s kamelijama’, balet neoklasičnog stila, u režiji, koreografiji i po libretu Krunislava Simića. Ovo delo je inspirisano istoimenim romanom Aleksandra Dime sina, na muziku Verdijeve ‘Travijate’ (orkestracija Aleksandar Kojić), a ponovo je omogućilo susret sa temom velike ljubavi između pariske kurtizane Margerite Gotje i njenog mladog ljubavnika Armana Divala. “Jednostavna, dirljiva i strasna muzika”, kako je sam Verdi želeo da je ostvari za svoju “Travijatu”, i dramatična priča o životu dvoje ljubavnika bili su osnovni podsticaji za nastanak predstave višeslojnih pozitivnih umetničkih rezultata” – Ksenija Dinjaški.

Trajanje: dva sata i petnaest minuta uz jednu pauzu.

Izvor: 021
Foto: SNP/Aleksandar Ramadanović