Početna Kultura BAZAR KNJIGA: Humanitarna akcija u Novosadskom pozorištu

BAZAR KNJIGA: Humanitarna akcija u Novosadskom pozorištu

0

Dobrotvorni bazar knjiga, koji se već nekoliko sezona zaredom održava u Novosadskom pozorištu/Újvidéki Színház, biće otvoren 24. februara. Posetioci će tog dana pred predstavu “Hasanaginica”, koja počinje u 19 časova, moći da kupe knjige, ili da doprinesu akciji tako što će bazar obogatiti svojom starom literaturom.

Nakon toga će humanitarnom sajmu moći da se priključe svakog dana od 25. do 29. februara, u periodu od 10 do 19 časova. Raznolika literatura – od beletristike, stručnih knjiga, izdanja namenjenih deci, te publikacija na srpskom, mađarskom, engleskom i drugim jezicima, naći će se na “tezgama” Novosadskog pozorišta, a zainteresovani će moći da ih kupe po ceni od 100 i 200 dinara.

Ove godine će novac od prodatih knjiga biti uručen Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti u Srbiji (NORBS). U pitanju je dobrovoljna, humanitarna, nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija, koja se bavi pitanjima osoba sa retkim bolestima, a vode je upravo osobe sa retkim bolestima i članovi njihovih porodica.

Stoga će na Međunarodni dan retkih bolesti – 29. februara, kada će ujedno biti zaključen ovogodišnji Bazar knjiga, biti upriličena predstava “Ana-impresije”, čiju režiju potpisuje Ištvan Kereši.Reč je o nonverbalnom scenskom delu, baziranom na pokretu, a kao osnovni materijal korišćen je “Dnevnik Ane Frank”. Sav prihod od ulaznica, koje će koštati 200 dinara, takođe će biti uručen NORBS-u.

Izvor: NSU
Foto: Ilustracija/Pixabay