Početna Kultura “The best of Novi Sad” – Kemal Gekić, Stefan Milenković i Srboljub...

“The best of Novi Sad” – Kemal Gekić, Stefan Milenković i Srboljub Dinić 10. februara u SNP-u

0

U četvrtak, 10. februara 2022. godine, s početkom u 20.00 sati, Vojvođanski simfonijski orkestar će na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta izvesti drugi od ukupno tri koncerta u okviru programskog luka SEOBE predstavljajući program pod nazivom „The best of Novi Sad“.

– S ciljem da našem gradu predstavimo neke od najboljih interpretatora, koje je život i rad doveo u Novi Sad, ovom prilikom će nastupiti Kemal Gekić, jedan od najistaknutijih pijanista svoje generacije, koji se školovao i radio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Njegove interpretacije krasi originalnost pristupa, često provokativnog i intrigantnog, hrabrog i uverljivog, što ćemo moći čuti u interpretaciji Koncerta za klavir i orkestar br. 2 J. Bramsa. Ovo muzičko veče će svojim nastupom oplemeniti još jedan umetnik zadivljujuće biografije, koji nakon dosta godina provedenih u inostanstvu, prenosi svoje znanje mladim violinistima Akademije umetnosti u Novom Sadu. Stefan Milenković, veliki virtuoz na violini, izvešće Koncert za violinu i orkestar br. 2 F. Mendelsona. Biće ovo drugi nastup Milenkovića sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, a četvrti maestru Srboljubu Diniću, koji će biti za dirigentskim pultom. Na repertoaru će se još naći i Klasična simfonija S. Prokofjeva – poručuju iz Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Ulaznice za koncert su u prodaji na blagajni Srpskog narodnog pozorišta (Pozorišni trg 1, tel: 021/520-091), prema radnom vremenu biletarnice. On line rezervacije i kupovina na https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/sectionGroup/index/2848

Cene ulaznica su 1.600 i 1.200 dinara (parter), 1.000 (balkon).

Autor: NSHronika.rs
Foto: Srđan Doroški