Početna Kultura Božićno-novogodišnji koncerti od 13. decembra u Novom Sadu

Božićno-novogodišnji koncerti od 13. decembra u Novom Sadu

0

Marta Sebecen

U nedelju, 13. decembra koncertom pod nazivom “Glas anđela – Stare božićne pesme evropskih naroda” u izvođenju Marte Šebešćen (UNESCO umetnik za mir) s ansmblom, počinje ciklus Božićno-novogodišnji koncerti u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada.

Ova tradicionalna manifestacija, koja je osnovana 1997. godine, vremenom je izrasla u značajno i vredno kulturno-umetničko obeležje grada. Okvirni period odvijanja je uvek od 10. decembra do 15. januara, jer koncerti “prate” božićno-novogodišnje praznike, kako po gregorijanskom, tako i po julijanskom kalendaru.

Visok umetnički kvalitet programa, kao i pažljivi odabir uglednih umetnika iz naše zemlje i iz inostranstva su primarne karakteristike ovog Ciklusa koje će biti prisutne i na ovogodišnjoj manifestaciji koja počinje u nedelju 13. decembra.

Koncerte umetničke, ali i etno muzike izvodiće renomirani umetnici/ansambli iz Srbije i iz inostranstva. Programi će se realizovati u svečanoj Sali Gradske kuće i u Sinagogi.

Ciklus Božićno-novogodišnji koncerti će se odvijati zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje i stranih kulturnih centara: Institut Collegium Hungaricum, dok će glavni medijski partner biti RT Vojvodina.